Віталій Безгін: Місцеве самоврядування та мережа військових адміністрацій цілком успішно проходять випробування великою війною


Травень 16
12:10 2024

Сьогодні і місцеве самоврядування в Україні, і мережа військових адміністрацій в умовах великої війни цілком успішно справляються зі своїми функціями. Діяльність останніх особливо актуальна в нинішніх умовах, адже потрібно виконувати широкий спектр завдань.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

«В умовах війни особливо актуальним є питання функціонування військових адміністрацій, які виконують широкий спектр завдань. Це і сприяння Збройним силам, і зведення фортифікаційних споруд, і координація евакуації та розбір завалів після ударів по житлових масивах. При цьому нікуди не діваються господарські питання, а ще й паралельно додаються кейси євроінтеграції та пошуку партнерів для відновлення. Я вважаю, що загалом і місцеве самоврядування в Україні, і мережа військових адміністрацій цілком успішно проходять випробування великою війною», - зазначив політик.

Він додав, що основне завдання парламенту в цьому напрямку полягає в мінімізації кількості перепон, які заважають військовим адміністраціям працювати ефективно. Водночас очільник такого державного органу передовсім повинен бути проактивним менеджером.

«Очільник військової адміністрації у будь-якому випадку повинен бути проактивним менеджером, при цьому не має значення, яка саме це територія України. Коли йдеться про зону бойових дій або близьку до неї територію, то там необхідні безпекові та військові навички. У нас є військовослужбовці, які очолили адміністрації населених пунктів на півдні країни. Однак питання менеджменту є першочерговим, і не обов’язково бути якимось галузевим фахівцем, щоб налагодити робочі процеси», - переконаний народний депутат.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь