Вперше за 9 років для Морської охорони ДПСУ з військового вишу випустилися молоді лейтенанти


Грудень 25
13:11 2021

Дмитро та Степан в єдиному строю з товаришами, з якими навчалися 4,5 роки в Інституті Військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія», опановували премудрості морського фаху. Але саме вони отримали перше офіцерське звання лейтенант в статусі молодих офіцерів Морської охорони.

Дмитро служив в корабельно-катерному складі Морської охорони контрактну службу і вже тоді усвідомив, що має хист і бажання стати офіцером, командиром, наставником, а головне – професіоналом у справі захисту морських кордонів.

Степана з дитинства вабила морська романтика. Нащадок козацького роду для себе обрав прикордонну службу із захисту морських кордонів України, вбачаючи в ній щоденне виконання справжніх бойових завдань. Молода енергія новоспеченого офіцера жадає самореалізації. І саме в Держприкордонслужбі він має такі перспективи.

Вже наступного тижня молоді офіцери прибудуть до Одеського загону Морської охорони, де обіймуть посади у штурманських бойових частинах на кораблях Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» та «Поділля».

В перспективі обидва молодих лейтенанти реалізовуватимуть свій потенціал в якості помічників командирів корабля спеціального призначення українсько-французького проєкту FPB 98, з їх надходженням до складу Морської охорони.

Отримавши кортик та погони морського офіцера, молоді лейтенанти розпочали славетний шлях втілення своєї мрії.

Державна прикордонна служба України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь