Як регулятор ринку телекомунікаційних послуг отримає незалежність: результати онлайн-семінару


Листопад 22
16:03 2021

Повноваження, склад та багато інших аспектів кожного регулятора залежать від правової, політичної та інституційної бази кожної країни. Проте основні принципи незалежності регулятора закріплено в законодавстві ЄС, а Україна намагається їх впровадити шляхом прийняття законопроєкту «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку» (№6055).

На онлайн-семінарі обговорили ключові критерії незалежності НРО, що існують у країнах-членах ЄС, становище України в цьому питанні, а також ключові висновки щодо законопроєкту № 6055. В онлайн-заході взяли участь Комітет цифрової трансформації ВРУ, Офіс Президента України, Європейська комісія та інші учасники.

Одна з цілей законопроєкту — виконання Україною зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та законодавства ЄС.

Також законопроєктом передбачається встановити правовий статус Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, її цілі, функції, повноваження та порядок їх здійснення. 

Пункт 3 статті 4 законопроєкту визначає одне з основних завдань регулятора ринку телекомунікацій — він сприяє взаємовигідній інтеграції ринків електронних комунікацій та поштових послуг України з відповідними ринками інших держав ЄС.

Наприкінці семінару учасники мали можливість обговорити ключові напрямки для подальшого вдосконалення правової бази для забезпечення незалежності. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь