Якісна підготовка меліоративних систем – запорука вдалого врожаю


Лютий 11
21:09 2024

Водогосподарські організації Держрибагентства на постійній основі забезпечують підтримку у належному технічному стані меліоративних систем.

Так, спеціалістами Вільнянського МУВГ на Шевченківській зрошувальній системі виконано демонтаж автоматичного вимикача насосної станції перекачування для подальшого його ремонту та технічного обслуговування на експлуатаційній дільниці, здійснюється обслуговування та підготовка роторів насосів і фільтраційних граток.

Фахівцями Дністровського МУВГ виконано поточний ремонт роз’єднувача розмінного агрегату та вакуумної системи, чистку ізоляції, ремонт засувки агрегату на Березанській експлуатаційній дільниці. Також проведено ревізію запірно-регулюючої арматури на Маяківській експлуатаційній дільниці та роботи з очистки від намулу підвідного каналу і вирубці чагарників.

Водночас працівниками Кілійського МУВГ здійснено обстеження приканальної дамби каналу Кофа та дамби на р. Дунай, виконано зварювальні роботи при ремонті напірної башти на майданчику насосної станції Кілійського групового водопроводу, проведено поточний ремонт насосного агрегату насосних станцій «Держфонд» і «Осушувальна». Також працівниками Татарбунарської експлуатаційної дільниці виконано монтаж робочого колеса з валом насосного агрегату, збірку електродвигуна насосного агрегату, розпочато роботи з ремонту перегороджувальних щитів, знятих з каналів після завершення поливного сезону 2023 року. Крім того, виконано поточний ремонт спецтехніки, відкачку дренажних вод з машинних залів насосних станцій та проведено доглядові роботи з вирубування чагарнику на каналах.

Ізмаїльським УВГ проводяться роботи з ремонту трубопроводів, запірно-регулюючої арматури, насосно-силового обладнання, ультразвукового витратоміра води, електрорибозагороджувального пристрою, а також виготовлення фланцю для запірно-регулюючої арматури. Водночас продовжуються роботи з реконструкції насосної станції Суворівської зрошувальної системи у зв’язку із запланованим збільшенням площ поливу.

Дані експлуатаційні заходи мають на меті забезпечити належну і безаварійну роботу меліоративних систем, що дасть змогу отримувати стабільні врожаї на меліорованих землях.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь