З ініціативи Президента України представники Міноборони і Держспецзв’язку вперше беруть участь у щорічних кібернавчаннях Cyber Flag 21


Листопад 18
19:07 2021

З ініціативи й за сприяння Президента Володимира Зеленського та США представники Міністерства оборони й Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України вперше в історії беруть участь у кібернавчаннях Cyber Flag 21. До організації та підготовки заходу був залучений Офіс Президента спільно з представниками посольств двох держав.

Навчання проводяться 18-19 листопада на онлайн-платформі «Стійке середовище для кібертренувань» (Persistent Cyber Training Environment, PCTE), яка перебуває під операційним управлінням сухопутних військ Збройних сил США та дає змогу організовувати тренування з віддаленим доступом із залученням окремих осіб, груп або місій.

Фахівці з кібербезпеки сектору безпеки й оборони України вперше в історії беруть участь у заході такого рівня, що також є одним із кроків щодо приєднання України до міжнародної спільноти в межах Cyber Flag. Це ініціатива США зі створення спільноти країн-союзників та партнерів задля поліпшення можливостей з виявлення, синхронізації й спільного реагування на змодельовані шкідливі дії в кіберпросторі, націлені на критично важливу інфраструктуру та ключові ресурси.

Володимир Зеленський приділяє значну увагу забезпеченню кібербезпеки, адже це питання набуває дедалі більшого значення в умовах швидкого розвитку та всеосяжного проникнення інформаційних технологій в усі сфери суспільного життя. У серпні цього року Президент підписав укази № 447/2021 та № 446/2021, якими затверджено Стратегію кібербезпеки України та рішення про створення в системі Міноборони кібервійськ відповідно.

В умовах зростання рівня асиметричних, гібридних, зокрема кібернетичних загроз, а також враховуючи їхній транскордонний характер, участь вітчизняних фахівців у кібернавчаннях Cyber Flag 21 відображає прагнення не тільки долучитися до найкращих світових практик, а й зробити власний внесок у сферу забезпечення кібербезпеки. Крім того, участь у заході є черговим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції нашої держави, закріпленого в Конституції.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь