Сенсація

За три квартали 2024 року кредитори банків в управлінні Фонду отримали 1,9 млрд грн


Жовтень 21
12:05 2024

Протягом січня – вересня 2024 року сума задоволення вимог кредиторів банків, ліквідацію яких здійснює Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), склала 1,9 млрд грн. З цих коштів 81,4 млн грн отримали кредитори 4-ї (фізособи та ФОП понад гарантовану суму), 576,2 млн грн – кредитори 7-ї черги (юрособи-клієнти банку, які не є пов’язаними з банком особами). Решта коштів була виплачена кредиторам інших черг.

Загалом за час діяльності Фонду станом на 1 жовтня 2024 року банки у ліквідації задовольнили вимоги кредиторів на 70,6 млрд грн, з яких понад 18,0 млрд грн погашено забезпеченим кредиторам, зокрема 16,7 млрд грн – Національному банку України (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Довідково. Деталізовані щомісячні дані про погашення вимог кредиторів неплатоспроможних банків, що перебувають в управлінні Фонду, публікуються на Офіційному сайті Фонду у розділі: «Банки в управлінні Фонду» – «Розрахунки з кредиторами банків в управлінні Фонду».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь