Зафіксовано випадок грипу птиці на території Миколаївського зоопарку


Вересень 20
12:02 2024

Відповідно до звіту Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 17.09.2024 № 001840 п.м./24, в 2 зразках патологічного матеріалу відібраного від зоопаркової птиці, який надійшов для дослідження методом ПЛР на грип птиці з КУ Миколаївський зоопарк, м. Миколаїв, Миколаївського району Миколаївської області, виявлено РНК вірусу пташиного грипу типу А1 субтипу Н5.

Застосовано зонування, запроваджено обмеження ДНПК при Миколаївській міській раді (протокол № 8 від 18.09.2024).

До інфікованої зони потрапила територія КУ Миколаївський зоопарк, площа М. Леонтовича, буд. 1, м. Миколаїв Миколаївського району Миколаївської області.

Встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої включено територію, обмежену вул. 6 Слобідська, вул. Кузнецька, вул. Будівельників, вул. 6 Інгульська, вул. 2 Набережна, вул. Гречишникова, вул. Сафронова, м. Миколаїв  Миколаївського району Миколаївської області, птахогосподарства відсутні.

Встановили зону нагляду, територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 10 км, до якої включено інша частина м. Миколаєва, с. Радсад, с. Мішково-Погорілове,  с. Зайчівське, с. Святомиколаївка, с. Воскресенське, с. Горохівка, с. Полігон, с. Миколаївське Миколаївського району Миколаївської області, птахогосподарства відсутні.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2011 року за № 1277/20015 та затвердженого Плану заходів.

Відповідно до затвердженого Плану заходів щодо ліквідації грипу птиці на території КУ Миколаївський зоопарк, з 18.09.2024 та на протязі дії карантину демонстрація експозиційних птахів та відвідування відділу орнітології зоопарку ЗАБОРОНЕНО.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

В яких випадках варто звертатися до Моторного (транспортного) страхового бюро України?

Прочитайте повну статтю

Рятувальники завершили роботи на місці ворожого авіаудару у місті Суми

Прочитайте повну статтю

Інформація щодо ситуації з погіршення якості повітря у Києві!

Прочитайте повну статтю

Росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Артем Макаров: врятував хлопчика, якого хотіли втопити

Прочитайте повну статтю

Харківщина: внаслідок обстрілів постраждало семеро людей

Прочитайте повну статтю

Оголошено конкурс на посаду Генерального директора Укроборонпрому

Прочитайте повну статтю

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ відзначив Всесвітній день забезпечен...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь