Запорізькі аудитори за січень – листопад 2021 року забезпечили відшкодування втрат на суму майже 114 млн грн


Грудень 13
13:03 2021

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за 11 місяців 2021 року забезпечили відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 113,8 млн грн. З початку року встановлено фінансових порушень на суму понад 176 млн грн.

Керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 62 управлінських рішень і врахували 27 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудитори передали до правоохоронних органів матеріали 29 заходів державного фінансового контролю, за якими розпочато 19 досудових розслідувань, вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за переданими матеріалами заходів контролю та вручено 9 повідомлень за результатами участі у перевірках правоохоронних органів.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 92 осіб, до дисциплінарної – 14, 1 особу звільнено із посади. До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення, у 18 випадках застосований такий захід впливу, як зупинення операцій з бюджетними коштами, у одному випадку зменшено бюджетні призначення, у 8 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь