Завдяки патронатним родинам жодна дитина з Білозірської ТГ, що на Черкащині, не потрапила до інтернату


Листопад 12
16:01 2021

Жодна дитина з Білозірської територіальної громади, що на Черкащині, не була влаштована до інституційного закладу завдяки роботі двох патронатних родин: Сможних та Темненків. Громада ще й надає послуги патронату сусіднім громадам.

"Ми створюємо максимально комфортні умови для розвитку патронату в кожній територіальній громаді, – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна. – Патронатна сім’я – це професіонали, які пройшли кілька відборів та відповідне навчання. Вони першими проводять психологічну реабілітацію дитині, яка з різних причин не може знаходитися у рідній сім’ї, працюють з її батьками, щоб повернути її у родину, а не відправляти в інтернат".

Патронатна вихователька із Білозірської громади Лариса Сможна часто віддає чужим дитям більше материнського тепла, ніж їхні біологічні батьки. Виховавши дев’ять рідних дітей, родина Сможних тепер стала тимчасовою родиною для дітей, щоб вони не страждали у своїй сім’ї через проблеми, які переживають їхні батьки. Наразі у родині виховується шестирічний Вова та 12-тирічний Дмитрик, яких хочуть забрати їхні рідні татусі.

Детальніше про врятовані патронатною родиною з Черкащини долі дітей читайте тут (https://life.pravda.com.ua/society/2021/11/12/246461/)

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь