“Завдяки вашій роботі формується незламний дух нашої Армії”, - Олексій Резніков на XV Всеукраїнській конференції військових капеланів УГКЦ


Грудень 10
17:14 2021

8-10 грудня у Києві проходила XV Всеукраїнська конференція військових капеланів УГКЦ на тему “Місія військового капелана”. Це щорічний захід, на який запрошуються священнослужителі, що перебувають на штатних посадах у силових структурах України, головні військові капелани єпархій та капелани резерву, які мають досвід служіння у зоні бойових дій на Сході України, посадові особи Служб військового духовенства силових структур України, народні депутати України, представники органів влади, громадськості. Цьогоріч до заходу долучився Міністр оборони України Олексій Резніков.

“Кілька років тому на Марші Захисників в День Незалежності у Києві пройшла “коробка” військових капеланів. Вона викликала шалені емоції і в Україні, і у нашого ворога. У нас позитивні, а за “порєбріком” – острах. Були публікації, що Україна створила загони “бойових магів”. І в цьому є частина правди, адже військові капелани часом творять справжні дива.  Ваша сила не в зброї – ви опікуєтесь душами наших воїнів, перебуваєте з ними у найскладніші моменти. Багато в чому завдяки вашій роботі формується незламний дух нашої Армії. А це – один з головних чинників перемоги. І я певен, що новий закон "Про Службу військового капеланства" дозволить робити цю роботу ще ефективніше”, - наголосив Олексій Резніков під час Конференції сьогодні, 10 грудня.

В рамках заходу досвідом капеланського служіння у збройних силах США і Канади поділилися почесні гості конференції, зокрема військові капелани навчально-тренувальної місії «UNIFIER». Цьогоріч на Конференції військові капелани говорили про ціннісні засади військового лідерства, механізм особистої стресостійкості та психологію втрати.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю

АРМА шукає управителя для ПАТ "Миколаївська аграрна компанія": Оголошення вже на Prozorro

Прочитайте повну статтю

Велика приватизація: анонс аукціону з приватизації санкційного ТОВ «АЕРОК»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь