Зміни до Конституції України в частині децентралізації найближчим часом оприлюднять для обговорення


Листопад 11
22:02 2021

Протягом найближчих двох тижнів текст проекту змін до Конституції України в частині децентралізації оприлюднять для обговорення.

Про це повідомив Народний депутат України, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

«Зараз завершуємо тривалі консультації з асоціаціями органів місцевого самоврядування. Всі чотири асоціації беруть участь в консультаціях. Наступний крок – при Комітеті з питань правової політики буде утворена робоча група, до якої ввійдуть і представники Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Робоча група має залучити також представників всіх парламентських фракцій, щоб все таки, в результаті, зміни були прийняті, для чого потрібно 300 голосів народних депутатів»,- сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, після реєстрації законопроекту, парламент направить його до Конституційного Суду України, який має надати висновок про його відповідність Конституції України.

Чи будуть конституційні зміни прийняті в першому читанні ще протягом поточної сесії Верховної Ради України, Олександр Корнієнко не береться прогнозувати. За його словами, все залежатиме від мобільності роботи Конституційного Суду.

Трансляція заходу - ТУТ

Нагадаємо, 11-12 листопада 2021 року проходить 6 Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» (далі – Форум). Форум організовано Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь