29 квітня: Ситуація в соціальній сфері станом на 20:00


Квітень 29
21:22 2022

Головне:

Профільний комітет ВРУ підтримав проект закону, що дозволяє відмовляти у реєстрації ліків, вироблених у росії чи Білорусі. Відмова або скасування реєстрації будуть відбуватися за результатами експертизи та/або розгляду реєстраційних матеріалів, доданих до заяви про державну реєстрацію, перереєстрацію лікарського засобу або внесення змін до реєстраційних матеріалів на лікарський засіб. Також законопроект передбачає, що на період воєнного стану Кабінет Міністрів України отримує повноваження тимчасово зупинити експорт лікарських засобів у разі, якщо система охорони здоров’я не забезпечена такими препаратами у повному обсязі.

Діти, які перемістились всередині країни без супроводу батьків, зможуть отримати допомогу на проживання. Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує виплату допомоги на проживання в розмірі 3 000 гривень на місяць дітям, які є внутрішньо переміщеними особами і перемістились без супроводу законного представника. Рішення враховує різні форми влаштування та догляду за дітьми. Виплата допомоги такій дитині здійснюється в розмірі 3000 гривень на місяць, починаючи з березня 2022 року у разі звернення за її наданням до 15 травня 2022 року включно. Допомога виплачується на поточний рахунок єПідтримка або банківський рахунок заявника. Також, згідно рішення Уряду з травня 2022 року продовжується виплата допомоги на проживання людям, переміщеним з АР Крим, які переміщувалися починаючи з 2014 року і раніше отримували допомогу на проживання як внутрішньо переміщені особи.

Уряд прийняв рішення, яким удосконалив реалізацію програми “Прихисток”. Уряд прийняв рішення, яке дозволить державі більш ефективно реалізувати соціальну програму “Прихисток”. Йдеться про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Це рішення дозволить залучити додаткові кошти на програму “Прихисток” за рахунок міжнародної підтримки. Наразі Мінрегіон активно працює в цьому напрямку. Вже укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, який передбачає співфінасування Програми у розмірі 500 тис. доларів щомісяця впродовж пів року. Також тривають перемовини щодо залучення до Програми Данської ради у справах біженців, Норвезької ради у справах біженців та Товариства Червоного Хреста України.

Ще 24 харків’ян вдалося евакуювати із зон бойових дій на лікування в Німеччину. Міністерство охорони здоров’я України у рамках співпраці з Європейською Комісією забезпечило медичну евакуацію ще 24 пацієнтів із Харкова та Харківської області. Відправлення на лікування за кордон постраждалих від військової агресії рф українців здійснюється практично щодня. Евакуюють як дорослих, так і дітей із комбінованими пораненнями, опіками, мінно-вибуховими травмами та іншими важкими захворюваннями, які наразі лікувати в Україні складно. Завдяки співпраці МОЗ України та Європейської Комісії за активного сприяння обласних військових адміністрацій і медзакладів, підтримці Державної прикордонної служби України і Державної міграційної служби України через систему екстреного реагування Євросоюзу оперативно визначають профільну спеціалізовану клініку в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців. Цього разу для евакуації пацієнтів до провідних клінік було задіяно медичний потяг «Лікарів без кордонів», 24 бригади екстреної медичної допомоги, у тому числі 14 зарубіжних, літак-госпіталь Luftwaffe з Німеччини.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь