Боротьба з браконьєрством триває: рибоохоронні патрулі Держрибагентства викривають порушників правил рибальства по всій Україні


Липень 10
12:08 2024

Рибальський сезон у розпалі, а значить, зростає і активність не лише законослухняних рибалок, але й браконьєрів. Та їм на заваді стають рибоохоронці Держрибагентства, які продовжують 24/7 патрулювати водойми й викривати порушення правил рибальства.

Так, харківськими рибпатрульними спільно з працівниками поліції на р. Берестова задокументовано громадян, які незаконним знаряддям – драгою, виловили раків, линів, щук, окунів та сомів, завдавши збитків рибному господарству на суму 424 тис. грн. На порушників оформлено адміністративні протоколи та відкрито кримінальну справу.

Не вдалося пройти повз увагу рибоохоронців і мешканцям Миколаївщини, яких викрили за незаконною риболовлею сіткою на Бузькому лимані. Порушники встигли «нарибалити» понад 100 рибин – тарані, окуня, судака, оселедця чорноморського та пузанка. Загальна сума, нарахована горе-рибалкам за шкоду рибним запасам, склала 283 тис. грн.

Крім того, завдяки пильності миколаївських рибпатрульних, вдалося виявити особу, яка на забороненій ділянці, поблизу греблі Олександрівської ГЕС (р. Південний Буг), незаконно впіймала 71 екз. річкових раків, завдавши державі збитків на суму 237 тис. грн.

Мали успіх у викритті резонансних порушень правил рибальства і рибпатрульні Чернігівської області. На р. Смяч їм вдалося задокументувати зловмисників, які сіткою виловили щуку, плітку, плоскирку, а також миня річкового та в’язя звичайного, які занесені до Червоної книги України. Нанесені природі збитки у цьому випадку склали 256 тис. грн.

Вдалим «полюванням» на браконьєрів відзначилися і запорізькі рибоохоронці, які у Балабинській затоці зафіксували «любителя» порибалити сітками. Рибний мародер впіймав близько 40 кг риби, завдавши рибному господарству збитків на 194 тис. грн.

Водночас рибоохоронцям Івано-Франківської та Закарпатської областей на підконтрольних водоймах, а саме р. Дністер, р. Бистриця, р. Тиса, р. Тур'я та р. Латориця вдалося викрити кількох ловців червонокнижної риби. Загалом в уловах зловмисників виявлено 17 підустів, 8 марен звичайних, 1 вирезуба причорноморського та 1 яльця звичайного. Водні біоресурси, які знаходилися у живому стані, випущено в природне середовище.

Нагадуємо, у Держрибагентстві функціонує телефонна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Закликаємо громадян не лишатися байдужими до нашої іхтіофауни і невідкладно повідомляти про всі виявлені факти порушень рибоохоронного законодавства!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь