Браконьєри на гачку: рибпатрульні Держрибагентства ловлять порушників правил рибальства на водоймах України


Червень 18
15:06 2024

Громадяни, які намагаються незаконно порибалити, й надалі зазнають невдач, завдяки пильності та рішучим діям рибоохоронців Держрибагентства.

Так, за останній тиждень викрито низку зловмисників, яким загрожує не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність. Ось декілька найбільш резонансних епізодів з рибоохоронного фронту:

Полтавським рибоохоронцям спільно з поліцією на одному зі ставків у Миргородському районі вдалося задокументувати осіб, які волоком «нагребли» понад 180 раків у період заборони їх вилову. Сума збитків, нарахована за шкоду рибному господарству, склала близько 600 тис. грн.

Мали успіх у викритті резонансних порушень правил рибальства і рибпатрульні Миколаївської області. На Тилігульському та Бузькому лиманах їм вдалося виявити охочих до чужого, які сітками «нарибалили» близько 600 рибин – бичків, глоси та тарані на майже 1 млн грн збитків рибним ресурсам країни.

Ще понад 250 тис. грн збитків «наловив» 11 сітями інший горе-рибалка, якого волинські рибоохоронці упіймали «на гарячому» на Хрінницькому водосховищі.

Не дали розгулятися браконьєрству і рибпатрульні Хмельниччини, які спільно з водною поліцією очистили акваторію р. Дністер від незаконних сіток. Водні біоресурси, які знаходилися у заборонених знаряддях лову – лящі, рибці, окуні, судаки, соми, плітки, йоржі, а також червонокнижні вирезуби причорноморські, звільнено та повернуто у природне середовище існування, чим попереджено збитки рибному господарству України на 380 тис. грн.

Водночас Дніпропетровські рибоохоронці провели превентивні заходи, спрямовані на запобігання грубих порушень правил рибальства. Так, під час одного з рейдів інспектори виявили у прибережній зоні р. Самара 24 браконьєрські сітки загальною довжиною 1,7 км. Власників незаконних знарядь лову встановити, на жаль, не вдалося. За результатами роботи складено акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Нагадуємо, у Держрибагентстві функціонує всеукраїнська «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Якщо ви помітили порушення рибоохоронного законодавства просимо невідкладно повідомляти за вказаним номером телефону.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь