Цифра дня 13,36 млн грн – це надходження до місцевих бюджетів від реалізації аукціонів на промислове рибальство


Березень 22
21:13 2023

Станом на сьогодні до місцевих бюджетів від реалізації аукціонів на промислове рибальство надійшло 13,36 млн грн.

Нагадаємо, що 17 березня Держрибагентство в електронній торговій системі «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» опублікувало нові оголошення, зокрема по таким водним об’єктам: Тилігульський, Шаболацький лимани, р. Десна та р. Дніпро у межах Чернігівської області.

Так, наприклад, вже відбулися аукціони по Тилігульському лиману. Ці лоти були оголошені на вилов камбали (глоси), а також нелімітованих видів риб, таких як хамса чорноморська, личинки хірономід, атерина, піленгас, кефалеві, бички, карась сріблястий. Оперативно оформивши всі необхідні документи, рибалки зможуть незабаром вийти на промисел та виловлювати водні біоресурси з Тилігульського лиману.

На Шаболацькому лимані рибалки також планують виловлювати камбалу (глосу) та нелімітовані види риб (атерина, піленгас, кефалеві, бички тощо). Стартова ціна кожного з лотів становила 41 грн, а ціна їх продажу склала 386 982 грн.

Аукціони по р. Десна та р. Дніпро у межах Чернігівської області заплановані на 27.03.2023. Загальний обсяг водних біоресурсів, запропонованих до вилову, становить 58,5 тонн. З них в основному це лящ (20,7 тонн), плоскирка (9,7), плітка (7,7), верховодка (6,2), карась сріблястий (5,1) тощо. Стартова ціна лотів в середньому становить 4,5 тис. грн.

Загалом станом на 22 березня в державній електронній торговій системі «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» вже проведено 255 аукціонів. За результатами проведених аукціонів вже підписано і опубліковано в державній електронній торговій системі «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» понад 200 протоколів про визначення переможців та укладено 175 договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) шляхом електронних торгів, видано понад 100 дозволів на спеціальне використання водних біоресурсів.

Нагадаємо, що промислові рибалки, які вже отримали необхідні дозвільні документи, вийшли на воду та займаються рибним промислом відповідно до постанови Уряду від 30.12.2022 № 1479, якою впроваджено електронні торги (аукціони) для отримання права на спеціальне використання водних біоресурсів.

Слідкуйте за новинами промислового рибальства і не тільки у соціальній мережі Facebook та підписуйтесь на телеграм-канал Держрибагентства і будете в курсі всіх актуальних подій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь