Денис Монастирський: Для того, щоб світ міг довіряти зібраним доказам, потрібно залучати іноземних спеціалістів


Квітень 30
13:51 2022

Сьогодні, 29 квітня, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час прямого ефіру «Єдині новини» розповів щодо залучення іноземних фахівців їх ролі та допомоги у розслідування злочинів.

«Вони - експерти та свідки результатів наших фахівців і це важливо. Для того, щоб світ міг довіряти тим доказам, які зібрані, тут і потрібні іноземні спеціалісти» - сказав очільник МВС України.

Денис Монастирський навів приклад ситуації у Бучі: «Весь світ побачив трагедію та масові розстріли загиблих людей. І в той самий час Росія зазначає, що це - інсценування. Саме для цього приїжджають французькі експерти-криміналісти, які оглядають тіла, встановлюють час їхньої смерті, та інші ознаки загибелі. Збирають зразки ДНК, встановлюють, що вони - цивільні особи. Іноземні спеціалісти підтверджують висновки наших фахівців».

Він нагадав, що нещодавно в Україні побував Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, який також відвідав Бучу, Бородянку та Ірпінь. Був на місцях, де вчинено злочини та засвідчив їх. 

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь