Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха увійшов до складу Національної ради з відновлення України


Квітень 29
07:46 2022

З метою відновлення країни після перемоги над російськими загарбниками Президент Володимир Зеленський видав Указ про створення Національної ради з відновлення України, для напрацювання аналогу плану Маршалла, який використовувався для відродження Європи після руйнівної Другої світової війни. До складу згаданої ради, серед інших, включено і Голову Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталуху.

Як зазначив Президент України, цей інтегрований план буде передбачати відновлення зруйнованого господарства, модернізацію держструктур і максимальне прискорення розвитку України.

У Комітеті з питань економічного розвитку вважають, що при розробці згаданого Плану відбудови економіки, який має підтримуватись  міжнародними донорами, значна увага має приділятися, в першу чергу питанням кредитної підтримки та активізації приватних інвестицій в малі та середні підприємства. Саме це дасть змогу створити робочі місця для населення, включаючи внутрішніх переселенців, мігрантів, які повертаються в Україну, і демобілізованих військовослужбовців.

Також суттєва частина грантової та кредитної допомоги має спрямовуватися на відновлення і модернізацію промислових підприємств, технологічне оновлення виробничих процесів. Стратегічно важливими для національної економіки у післявоєнний період, крім сільського господарства, мають стати такі галузі промисловості як машинобудування, залізорудна і металургійна промисловість, хімічна і фармацевтична промисловість, а також сучасний та потужний військово-промисловий комплекс, який повинен бути не лише надійною базою забезпечення безпеки країни та її громадян, але також має допомогти у розробці аерокосмічних технологій.

Крім того, як зазначають у Комітеті, ми повинні у найкоротші строки завершити інтеграцію України до європейської економіки. Необхідно активно стимулювати подальшу переробку сировинної продукції та забезпечувати експорт товарів з високою доданою вартістю.

У Комітеті з питань економічного розвитку впевнені, що лише спільні зусилля громадянського суспільства, влади, бізнесу, міжнародних партнерів сприятимуть якнайшвидшому відновленню економіки нашої держави у післявоєнний період.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь