Голова НАДС: Війна загострила наявні проблеми державної служби, одна із яких - брак людського капіталу


Травень 15
18:03 2024

Війна загострила наявні проблеми державної служби, одна із яких - брак людського капіталу. Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час Всеукраїнської конференції «Два роки війни: наслідки та перспективи».  

«Нам катастрофічно бракує фахівців. Наразі ця проблема спостерігається у державних органах і в органах місцевого самоврядування. Відтак, серед основних пріоритетів роботи Національного агентства залишається реформа системи оплати праці державних службовців. Наша мета - залучати кваліфіковані кадри та мати можливість утримувати їх за рахунок конкурентної заробітної плати. Також працюємо над впровадження Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Окрім того, важливим завданням є відновлення конкурсної процедури на посади державної служби», - зауважила Наталія Алюшина.  

Окремо Голова Агентства наголосила на важливості роботи з молоддю та її залучення на публічну службу. Адже молоді фахівці можуть принести в органи публічної влади інші підходи, звичаї й традиції. 

«Традиційно в травні ми влаштовуємо ПромоДень на державній службі. Цей захід розрахований на студентів, випускників вищих навчальних закладів та усіх, хто бажає побудувати кар’єру в державних органах та органах місцевого самоврядування. Ми розповідаємо, як розпочати кар'єру на публічній службі і її переваги. Також працюємо над розширенням потенціалу програм стажування молоді. Ми об'єднуємо різних стейкхолдерів, аби налагодити ефективну комунікацію і максимально поширювати інформацію про наявні програми серед молоді», - розповіла Наталія Алюшина.  

Ще один інструмент залучення на публічну службу – Резерв працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України. За словами Голови НАДС, публічна служба потребує людей, які розуміють, як треба працювати на деокупованих територіях. Мета проєкту - забезпечити персоналом районні, обласні військові адміністрації, військові адміністрації населених пунктів, інші державні органи, які утворені або відновили роботу на ДОТ України для практичного виконання завдань і функцій держави. Наразі до кадрового резерву зараховано 2 265 кандидатів. Середній вік – від 32 до 48 років. Більшість висловили бажання працювати в Криму, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях. Перевагу надають таким напрямам, як: адміністративне керівництво, державний нагляд і контроль, правове забезпечення, запобігання корупції.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь