Громади презентували досягнення у соціальній сфері на „Форумі кращих практикˮ


Грудень 13
12:02 2021

9-10 грудня в місті Києві пройшов „Форум кращих практикˮ – підсумкова конференція Програми підтримки сфери надання соціальних послуг в громадах, яка була реалізована за підтримки Представництва Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні.

Участь у „Форумі кращих практикˮ взяли представники Фонду міжнародної солідарності, Міністерства соціальної політики України, голови та представники територіальних громад Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Житомирської областей, польські експерти.

Як повідомили організатори заходу, підтримка реформи соціальної політики в Україні є одним із пріоритетних напрямків діяльності Фонду. “Співпраця з майже 80 громадами з 16 регіонів, організація 7 навчальних візитів, підтримка реалізації громадами 20 проектів у рамках грантового механізму – Фонду малих проектів, сотні навчальних заходів та консультацій – це цінний досвід”, – зауважили у Фонді. Саме на його основі було розроблено комплексну програму підтримки громад, яку представили під час форуму. Створити таку програму було б неможливо без співпраці та підтримки партнерів – територіальних громад з Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Житомирської областей.

Заступник генерального директора Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей - керівник експертної групи Оксана Суліма зауважила, що реформа системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації та інших глобальних реформ, зокрема медичної, надскладна. “По суті, це побудова нової системи надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи в громадах. У рамках децентралізації вся відповідальність з надання соціальних послуг лягла на органи місцевого самоврядування. Це справжній виклик, це непросто. Тому вдячна всім громадам, які готові навчатися, які залучають будь-яку допомогу, беруть участь у проектах. Шановні представники громад, ваше розуміння проблематики і бажання створити щось нове, підтримати своїх мешканців є основою для побудови цієї системи. Дякую Фонду за всебічну підтримку!” – зазначила вона.

У межах реалізації проекту Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні підтримувало як великі міста (наприклад Вінниця чи Умань), так і найменші сільські громади, де населення всього 3-5 тис. осіб. Усього у проекті взяли участь 27 громад. У межах реалізації проекту проводились навчальні заходи, зокрема, семінари з управління наданням соціальних послуг, проведення самооцінки територіальної громади за методикою CAF для визначення сильних сторін і сфер для вдосконалення територіальної громади, підготовки проектних заявок. Крім того, територіальним громадам було надано технічну допомогу у реалізації 10 проектів з надання соціальних послуг.

Довідково

Під час Форуму було презентовано кращі практики територіальних громад з надання соціальних послуг, зокрема, „Простір активного довголіттяˮ (Сновська територіальна громада), „Кімнати соціальних послугˮ (Вороновицька територіальна громада), соціальний хаб „Ми разомˮ (Ніжинська територіальна громада), „Батьківство в радістьˮ (Білозірська територіальна громада), „Сигнальна карткаˮ (Семенівська територіальна громада), Надання реабілітаційних послуг: від дітей – до усіх вікових категорій (Городницька територіальна громада), „Тимчасовий відпочинок для батьків дітей з інвалідністюˮ (Хорошівська територіальна громада), „KidsLandˮ (Чигиринська територіальна громада), „Активний відпочинок – запорука здорової громадиˮ (Гніванська територіальна громада), „Достойне життяˮ (Менська територіальна громада), „Підтримати та допомогти. Центр для тимчасового проживання осіб, які опинились в складних життєвих обставинахˮ (Курненська територіальна громада), залучення спільноти громади до системи надання соціальних послуг (Сосницька територіальна громада).

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Прикордонники бригади «Помста» прибирають шкідників у лісах на Харківщині

Прочитайте повну статтю

За сьогодні команда Фонду державного майна України провела 3 приватизаційні аукціони на суму по...

Прочитайте повну статтю

До уваги користувачів Єдиної державної електронної cистеми управління галуззю рибного господарс...

Прочитайте повну статтю

«Пакунок Герою»: у Львові прикордонники провели акцію в підтримку побратимів

Прочитайте повну статтю

Прикордонники Мукачівського загону вибороли першість в обласній «Динаміаді»

Прочитайте повну статтю

Прикордонна бригада «Гарт» накриває вогнем позиції окупантів на Вовчанському напрямку

Прочитайте повну статтю

 Партію ноутбуків Apple виявили митники у рейсовому автобусі

Прочитайте повну статтю

У «Краківці» прикордонники виявили «передачу» на 3 млн гривень

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь