Іноземці, які брали участь у захисті територіальної цілісності України зможуть отримати українське громадянство - Богдан Драп'ятий


Грудень 14
16:21 2021

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила, Закон щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями й особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності й недоторканості України (законопроєкт № 5630). Про це на своїй сторінці Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий.

"Дякую керівництву Верховної Ради України за включення законопроєкту до порядку денного заключного пленарного тижня у цьому році та народним депутатам за консолідовану підтримку урядової законодавчої ініціативи", - зазначив Богдан Драп'ятий.

Метою законопроєкту є спрощення набуття громадянства України іноземцями, які проходили або проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, які мають визначні заслуги перед Україною або прийняття яких до громадянства становить державний інтерес. Крім того, законопроєкт передбачає, що український паспорт зможуть отримати громадяни Російської Федерації, які зазнали переслідування через політичні переконання.

На сьогодні такі іноземці не можуть виконати подані ними зобов’язання - припинити своє попереднє громадянство, оскільки їм необхідно звертатися до посольств своєї країни (зазвичай це Білорусь або Російська Федерація), що може становити загрозу для їхньої свободи.

Водночас законопроєктом встановлено певні обмеження. Не можуть бути прийнятими до громадянства особи, які вчинили злочин проти людства чи здійснювали геноцид або вчинили на території іншої держави діяння, яке визнано законодавством тяжким або особливо тяжким злочином.

Заступник міністра також повідомив, що подальша реалізація законопроєкту дозволить спростити правила набуття громадянства іноземцями, які своїми вчинками довели, що гідні високого статусу громадянина України!

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вища рада правосуддя висловлює щире співчуття з приводу смерті судді Верховного Суду Леоніда Ло...

Прочитайте повну статтю

За крок від смерті: парамедики поліції надали першу допомогу важкопораненим у Костянтинівці (Ві...

Прочитайте повну статтю

Очі українського війська

Прочитайте повну статтю

Біжи заради допомоги: у Києві відбувся благодійний забіг «Кубок Міністерства внутрішніх справ У...

Прочитайте повну статтю

Кіт з позивним Рікі допомагає бійцям Краматорського загону боронити рубежі

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відзначив спортсменів МВС, які підкорили світові спортивні арени

Прочитайте повну статтю

У Кривому Розі з-під завалів дістали ще одну загиблу людину

Прочитайте повну статтю

МВС провело заходи спрямовані на піклування про психічне здоров’я серед чоловіків

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь