Історичний день у рибній галузі або початок нової історії


Березень 21
18:30 2023

271 «ЗА» - це результати сьогоднішнього голосування народних обранців за законопроект 7616 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури».

«Півроку потужної командної та професійної роботи сьогодні дали довгоочікуваний результат. Цього результату рибна галузь чекала за часів проголошення незалежності нашої країни. Відтепер пострадянські підходи управління в рибному секторі покрокують у минуле, саме туди, де їм місце. На заміну архаїзмам прийде новий рибний менеджмент, якого вже давно очікують рибалки, які займаються як рибним бізнесом, так і любительським ловом. Дякую всім, хто долучався на різних рівнях до напрацювання цього фундаментального законопроекту. Це ваш вклад на шляху до розбудови нашої країни та рибної галузі зокрема», - зазначає Ігор Клименок, т.в.о. Голови Держрибагентства.

Нагадуємо, законопроект 7616 покликаний на вирішення проблемних питань щодо цифровізації виробничих процесів у сфері рибного господарства, зокрема створення Єдиної державної електронної системи управління галуззю, запровадження самого механізму декларування права на рибальство в електронній формі, створення передумов для простежуваності походження водних біоресурсів, забезпечення всіх без виключення риболовних суден засобами дистанційного контролю, уніфікація всіх видів спецвикористання водних біоресурсів для наукових цілей, встановлення законодавчих вимог до рибоприймальних пунктів, як вагомого важелю для обліку виловлених водних біоресурсів і продукції з них, оренди гідротехнічних споруд для цілей аквакультури та гідротехнічних споруд рибогосподарських технологічних водойм тощо.

Далі буде! Слідкуйте за реформами у сфері рибного господарства у соціальній мережі Facebook та підписуйтесь на телеграм-канал Держрибагентства і будете в курсі всіх актуальних подій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь