Єгор Чернєв: На саміті НАТО у Вільнюсі Україна хоче почути чіткі часові рамки та конкретику, як саме ми зближатимемося з Альянсом


Березень 11
09:01 2023

Україна зараз говорить про те, що на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі ми маємо отримати конкретну формулу подальшого руху нашої держави в Альянс, – заявив заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова Постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Запевнення, що «двері НАТО відкриті» ми вже чуємо багато років, але нам потрібен конкретний план, як ми будемо рухатися одне до одного – НАТО до України й Україна до НАТО. Сьогодні ми говоримо про те, що можемо і маємо вступити без ПДЧ, але нам потрібні і часові рамки, і конкретика, як саме це буде відбуватися. Ось це формулювання ми сподіваємося почути у Вільнюсі», - зазначив парламентарій.

За його словами, Україна ставить перед собою до початку саміту певні завдання, зокрема, заплановано ухвалення певних реформ, зокрема тих, що стосуються СБУ, державної таємниці та цивільного нагляду.

«На ці питання ще до повномасштабного вторгнення робили акцент у НАТО. І ми хочемо все це ухвалити, щоб не дати можливості нашим партнерам вказувати на необхідність роботи в цьому напрямку. Ми рухаємося вперед, незважаючи на війну, і це цінують наші партнери. Ми готові сісти й конкретно прописати, які ще реформи потрібно провести в державі. Зрозуміло, що треба ще багато стандартів запроваджувати, зокрема не лише у військовій сфері, однак краще це конкретизувати, викласти на папері, підписати, і далі будемо виконувати», – сказав політик.

Єгор Чернєв також наголосив, що перемога України у війні над росією буде першим і основним аргументом, щоб нас прийняли до НАТО.

«Зараз у наших партнерів формується усвідомлення того, що в разі вступу нашої держави до НАТО східний фланг Альянсу захищатиме одна з найбоєздатніших, найдієвіших та найдосвідченіших армій», – підсумував народний депутат.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь