Катерина Павліченко проінспектувала роботу спеціальних поліцейських мобільних груп з виявлення та розслідування статевих злочинів, вчинених окупантами


Квітень 28
22:16 2022

Заступниця міністра внутрішніх справ України повідомила, що працівники поліції щодня документують нові воєнні злочини російських окупантів.

«Ми розповідаємо світу про жорстокі факти насильства проти мирного населення на територіях, які були під окупацією російських загарбників. Постраждалі та свідки потребують комплексної допомоги та підтримки, зокрема і психологічної. Наше завдання - виявити цих осіб та надати їм потрібну допомогу», - наголосила Катерина Павліченко.

Вже другий тиждень на Київщині функціонує спеціальна поліцейська мобільна група для виявлення та розслідування фактів насильства у будь-якому прояві, у тому числі статевих злочинів російських окупантів проти мирних жителів. Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жінками, дітьми, чоловіками, літніми людьми, роз’яснюючи, як та куди потрібно звернутися по допомогу.

Вчора у Бучі відпрацьовано 10 населених пунктів. За результатами виявлено та задокументовано нові конкретні факти вчинення статевих злочинів російськими окупантами. Також поліцейські опрацьовують інформацію про ймовірні випадки зґвалтувань, в тому числі дітей.

Сексуальні злочини - дуже латентні, про це не хочеться говорити та навіть згадувати. Це рана, яка потребує довгого комплексного лікування. Перед нами стоять складні виклики, які потребують часу та зусиль. Але ми переможемо цю війну на всіх фронтах. Жодних сумнівів!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь