Катерина Павліченко проінспектувала роботу спеціальних поліцейських мобільних груп з виявлення та розслідування статевих злочинів, вчинених окупантами


Квітень 28
22:16 2022

Заступниця міністра внутрішніх справ України повідомила, що працівники поліції щодня документують нові воєнні злочини російських окупантів.

«Ми розповідаємо світу про жорстокі факти насильства проти мирного населення на територіях, які були під окупацією російських загарбників. Постраждалі та свідки потребують комплексної допомоги та підтримки, зокрема і психологічної. Наше завдання - виявити цих осіб та надати їм потрібну допомогу», - наголосила Катерина Павліченко.

Вже другий тиждень на Київщині функціонує спеціальна поліцейська мобільна група для виявлення та розслідування фактів насильства у будь-якому прояві, у тому числі статевих злочинів російських окупантів проти мирних жителів. Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жінками, дітьми, чоловіками, літніми людьми, роз’яснюючи, як та куди потрібно звернутися по допомогу.

Вчора у Бучі відпрацьовано 10 населених пунктів. За результатами виявлено та задокументовано нові конкретні факти вчинення статевих злочинів російськими окупантами. Також поліцейські опрацьовують інформацію про ймовірні випадки зґвалтувань, в тому числі дітей.

Сексуальні злочини - дуже латентні, про це не хочеться говорити та навіть згадувати. Це рана, яка потребує довгого комплексного лікування. Перед нами стоять складні виклики, які потребують часу та зусиль. Але ми переможемо цю війну на всіх фронтах. Жодних сумнівів!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь