“Коли побачив новини, питань, що робити далі, вже не було”, – майор НГУ Юрій Бордун


Травень 01
14:53 2022

Майор Нацгвардії Юрій Бордун професійно займався бразильським джиу-джитсу, подорожував країнами Азії, озвучував українською мовою серіали у Китаї і викладав китайським школярам  англійську мову. Зараз повернувся на службу. Список пригод у гвардійця Юрія чималий. Зараз він проходить службу за мобілізацією, адже має багаторічний досвід служби в одній з військових частин. З початком повномасштабного вторгнення росіян чоловік добровільно прийшов на службу. Зараз виконує завдання за призначенням в одному з підрозділів Нацгвардії.

 «Я, як і кожен офіцер, зараз мушу бути у військах. Адже постало питання безпеки нашої держави та її існування. Я дуже добре пам’ятаю, як 24 лютого мені зателефонувала мама і сказала, що почалася війна. Навіть не повірив відразу. А коли побачив новини, питань, що робити далі, вже не було. Я вирішив, що маю бути зі своїм підрозділом і з’явився до своєї колишньої частини. Рідні нелегко сприйняли моє рішення повернутись на службу. Але я його не змінив, знову одягнув форму і став в стрій», – пригадує військовий.

Юрій із задоволенням ділиться спогадами про подорожі країнами Азії, показує світлини з екзотичних місць. А володіння англійською мовою допомагають спілкуватись з іноземними волонтерськими організаціями. Чоловік мріє знову повернутись до мандрівок та занять спортом. Але допоки не здобудемо перемогу, військову форму на кімоно не змінить.

Пресслужба НГУ

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь