Марина Лазебна взяла участь у відкритті соціальних закладів, побудованих у рамках програми Президента України «Велике будівництво»


Грудень 17
14:10 2021

Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час робочої поїздки до Вінницької області взяла участь у відкритті соціальних закладів, збудованих у рамках програми Президента України «Велике будівництво», в тому числі за кошти державної субвенції - двох малих групових будинків на території Стрижавського дитячого будинку-інтернату.

Малий груповий будинок – це заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в першу чергу дітей з інвалідністю та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних, соціалізації та підготовки до самостійного життя, організації надання їм комплексу необхідних послуг, зокрема у громаді, сприяння поверненню дітей в біологічну сім’ю або влаштування в сімейні форми виховання.

У цих будинках надаються послуги відповідно до потреб територіальної громади на заміну установам і закладам з подібними функціями, що забезпечить максимальну доступність дітей до послуг у громаді.

Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування з обмеженою життєдіяльністю, у тому числі з інвалідністю, зараховуються до малого групового будинку першочергово, за винятком тих, які потребують паліативної допомоги.

Одночасно у малому груповому будинку можуть проживати до 10 осіб. За наявності у малому груповому будинку чотирьох і більше дітей з обмеженою життєдіяльністю, у тому числі дітей з інвалідністю, кількість вихованців не може бути більше 8 осіб.

З метою збереження родинних стосунків до малого групового будинку можуть влаштовуватись діти від трьох до дев’яти років разом зі старшими братами чи сестрами, а також діти, які залишились без батьківського піклування, брати чи сестри яких перебувають у ньому.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Увага! Пропуск осіб і транспортних засобів через «Устилуг – Зосин» тимчасово не здійснюється

Прочитайте повну статтю

Прикордонники підрозділу РУБпАК «Фенікс» нищать ворога на Луганщині

Прочитайте повну статтю

П’ятеро закарпатців намагалися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію

Прочитайте повну статтю

На Сумщині прикордонники збили два ворожі ударні БПЛА типу «Шахед»

Прочитайте повну статтю

Сьогодні особисті електронні кабінети адвокатів можуть працювати з перебоями

Прочитайте повну статтю

Прикордонники бригади «Помста» прибирають шкідників у лісах на Харківщині

Прочитайте повну статтю

За сьогодні команда Фонду державного майна України провела 3 приватизаційні аукціони на суму по...

Прочитайте повну статтю

До уваги користувачів Єдиної державної електронної cистеми управління галуззю рибного господарс...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь