“Мінветеранів працює над проєктом спорудження тимчасових модульних житлових містечок для переселених сімей Захисників”, – Юлія Лапутіна


Квітень 29
14:22 2022

Для оперативного вирішення житлової проблеми сімей Захисників та внутрішньо переміщених осіб Міністерство у справах ветеранів України активно працює над реалізацією проєктів спорудження модульних житлових містечок як у західних областях країни, так і на звільнених від агресора територіях.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час онлайн зустрічі команди Мінветеранів з представниками Світового конгресу українців (СКУ).

“Через повномасштабне вторгнення російських військ на територію України стрімко зростає кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), значна кількість населення втратила власні оселі, серед яких – ветерани, члени їхніх сімей та родини загиблих Захисників. У багатьох містах майже вщент зруйнована інфраструктура, людям ніде жити і нікуди повертатися. Тому наша команда разом з міжнародними партнерами опрацювали швидке та тимчасове вирішення цієї проблеми – побудувати у західних областях та на звільнених від агресора територіях модульні житлові простори. Це – попередньо виготовлені рішення для житлових приміщень, які забезпечують потреби у житлі за короткий час”, – розповіла очільниця Мінветеранів. 

Так, модульні будинки є легкими житловими конструкціями, що швидко виготовляються на заводі та можуть багаторазово розбиратися та встановлюватися повторно. У кожному модульному будиночку може розміститися до 3-х осіб, а саме модульне містечко передбачає 350 будинків. Окрім спальних кварталів, передбачена також модульна їдальня, лікарня та інші об'єкти потрібної інфраструктури. Термін виготовлення модульного містечка –  приблизно 40 днів, і може бути повністю встановлене за 30 днів. В результаті майже 1200 осіб буде забезпечено тимчасовим житлом з усіма базовими зручностями. 

“Наразі такі модульні містечка можна використати для тимчасового розселення переміщених осіб у безпечних регіонах країни. Потім їх можна зібрати та перевезти у міста постійного проживання цих людей і поселити в них, поки їхнє зруйноване житло буде відновлене. Це дуже важливий соціальний проєкт, і ми розраховуємо залучити фінансову допомогу від наших міжнародних партнерів для його реалізації”, – наголосила Юлія Лапутіна. 

Нагадаємо, що при Мінветеранів створено державну установу  – Український ветеранський фонд (УВФ), діяльність якої передбачає розширення спроможностей Міністерства у реалізації ветеранської політики. На період дії воєнного стану УВФ відпрацював нові алгоритми роботи.

Так, бюджетом на 2022 рік передбачено 40 млн грн на фінансування проєктів з надання фінансової підтримки ветеранам та членам їхніх сімей, реінтеграції до активного суспільного життя, збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я, а також підтримку підприємницької діяльності ветеранів та сприяння в їхньому працевлаштуванні. Вже оприлюднено реквізити банківських рахунків і в долларах США, і в євро, на які українські та міжнародні донори можуть спрямовувати кошти та підтримувати родини наших Захисників.

Реквізити Українського ветеранського фонду: 

ЄДРПОУ 44565396 МФО 820172 

UA388201720313231001301022947 в Державна казначейська служба України м. Київ

Довідково. Участь в онлайн зустрічі з міністром у справах ветеранів України Юлією Лапутіною та командою Мінветеранів взяли президент СКУ Павло Ґрод, перший віце-президент СКУ Стефан Романів, президент Українського конгресового комітету Америки, третій віце-президент СКУ Андрій Футей, директор Представництва Світового Конґресу Українців в Україні Сергій Касянчук, голова Української ініціативи в Чеській Республіці, голова Європейського конгресу українців Богдан Рейченець, президент Конґресу Українців Канади Олександра Хичій, виконавчий директор СКУ Соня Соутс, голова Союзу українців у Великій Британії Петро Ревко, голова комітету гуманітарної допомоги СКУ Андрій Вськович.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь