«Мінветеранів розробляє потужний план дій з підтримки Захисників і Захисниць та ветеранського розвитку», – Юлія Лапутіна у Запоріжжі


Травень 25
12:03 2022

Міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна відвідала з робочим візитом Запорізьку область.

Там міністерка зустрілася з очільником Запорізької обласної військової адміністрації Олександром Старухом, який розповів про безпекову ситуацію та заходи з оборони регіону, який нині перебуває під постійним ударом російських окупаційних військ.

Серед іншого були обговорені питання соціальних гарантій для ветеранів, членів їхніх родин та сімей полеглих Захисників і Захисниць.

«Запоріжжя – історичний центр України, місця козаччини, батьківщина наших Захисників і Захисниць – носіїв української громадянської ідентичності, – сказала Юлія Лапутіна. – Сьогодні багато українців захищають країну на фронті, і ми як держава, маємо їх підтримувати. Мінветеранів уже розробляє потужний план дій з ветеранського розвитку та підтримки Захисників і Захисниць, які повернуться з перемогою, продовжать відновлювати і розбудовувати свої громади, суспільство, Україну».

Міністерка нагадала, що серед сучасних інструментів підтримки ветеранів вже створено Український ветеранський фонд.

«Це – державна установа, яка фактично є інструментом реалізації різних векторів ветеранської політики, – зазначила Юлія Лапутіна. – Також ми маємо швидкі рішення для родин наших ветеранів, які зараз воюють на передовій. Зокрема, нами розроблена програма «швидких грошей» для підтримки невеликих ветеранських бізнесів, які були вимушені переїхати в інші міста через бойові дії та зараз відновлюються силами членів родин Захисників».

Очільник Запорізької ОВА розповів, що під час зустрічі було окреслено напрямки, за якими надалі відбуватиметься співпраця в інтересах ветеранської спільноти.

«Разом із пані міністеркою ми обговорили проблемні питання, які стосуються соціального захисту ветеранів, поточну ситуацію в регіоні й у країні в цілому, та реалізацію державної політики щодо наших Героїв, які сьогодні боронять Україну і які вже є ветеранами», – розповів Олександр Старух.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь