Мін’юст подав позов до ВАКС про застосування санкції до Усманова А.Б., Скоч А.В., Скоч В.М., Скоч В.А., Стрешинського В.Я.


Липень 11
18:17 2024

11 липня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції» до Усманова Алішера Бурхановича, Скоч Андрія Володимировича, Скоч Володимира Миколайовича, Скоч Варвари Андріївни, Стрешинського Володимира Яновича.

Алішер Усманов – російський бізнесмен, олігарх, у рейтингу російських мільярдерів, складеному за 2023 рік, він посідає 8-ме місце із статками у розмірі 14,4 млрд доларів США. Усманову належить медіа ресурс «Коммерсант», який займає прокремлівську позицію та здійснює ідеологічну підтримку дій держави-агресора.

Також, Усманов А.Б. є засновником Групи «USM» та спільно зі Скочем А.В., Скочем В.М., Скоч В.А. та Стершинським В.Я., здійснюють вирішальний вплив на діяльність групи та дочірніх компаній, які здійснюють свою діяльність у стратегічних для економіки рф — в металургії та гірничодобувній галузі, телекомунікаційному секторі та сфері цифрових технологій, у тому числі «Металоінвест», «Мегафон».

Відповідачами, через Групу «USM» здійснюється значне сприяння рф у веденні агресивної війни, яке виражається у фінансуванні, шляхом сплати податків та зборів до державного бюджету держави-агресора, у матеріально-технічному забезпеченні, шляхом постачання телекомунікаційних послуг правоохоронним органам та військовим підрозділам збройних сил російської федерації, які приймають безпосередню участь у бойових діях на території України та інформаційному сприянні збройній агресії проти України шляхом розповсюдження наративів російської пропаганди.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь