Національна дефлімпійська збірна команда України не зменшує оберти - у 7 день змагань українці перетнули екватор та продовжують тримати лідерство


Травень 09
11:27 2022

Перемоги розпочались зранку одразу з 3 золотих медалей!!! З самого рання золоту медаль виборола Топчанюк Єлисавета в програмі гонка за очками (критеріум). Критеріум - у шосейному велоспорті - групові кругові (кільцеві) перегони, як правило вулицями міста, за очками.

Це вже 4 золота медаль Єлизавети.

Зауважимо, що Єлизавета - з Криму. Родина Топчанюків довший час проживала в Феодосії. Та після подій 2014 року переїхала в Буковину, Чернівці, бо прабабуся Еліс, як називають її в родині - з Львівщини, тому вони шукали прихистку в Західній Україні.

Потім, практично водночас, вибороли українські дефлімпійці золото у спортивному орієнтуванні у суперспринті естафета мікст.

Чемпіонами стали - Левицький Назар (Харківська обл.) та Федосєєва Ганна (м.Київ). Це вже 4 золото у спортивному орієнтуванні.

І завершила змагальний ранок кульова стрільба: Афонченко Інна (Чернігівська обл.) та Лазебник Олексій (Дніпропетровська обл.) - золота нагорода у вправі 10 м пневматичний пістолет мікст. 

У пообідній час шквал медалей не припинився! У легкій атлетиці 4 високі нагороди, серед яких: 2 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі. Досить успішний почин на Дефлімпіаді!

Золоті медалі вибороли:

Урсуленко Наталія - у штовханні ядра (Донецька обл.)

Естафета 4х400 м мікст у виконанні дніпропетровчан Руденка Дмитра, Драча Сергія, Купріч Соломії та одеситки Кіняйкіної Крістіни

Срібло у Потапенко Катерини (м.Київ) - семиборство, а бронзова нагорода у Носенка Миколи(Київська обл.)  - біг на дистанції 100 м.

У настільного тенісу знов переможне золото: сьогодні у парному розряді мікст - Будник Роксолана-Овчаренко Максим (м.Київ та Полтавська обл.відповідно). У пари Ходько Юлія (м.Київ)та Закладний Геннадій (Полтавська обл.) - бронзова медаль у цій дисципліні. Це вже 4 високі нагороди у настільному тенісі.

Не забарилось з медалями і плавання: 2 золотих та 1 бронзова медалі, а загалом - 24 високі нагороди у цьому виді спорту.

Нарешті золоту нагороду виборола спортсменка з Кіровоградщини Терещенко Ірина: їй вдалось стати першою на дистанції 100м брасом, і до цієї медалі вона йшла аж 18 років!

Також золота нагорода і в естафеті 4х200 м вільним стилем (чоловіки): Карниш Артем (Дніпропетровська обл.), Зіненко Іван (м.Київ), Дудник Максим (м.Київ), Адамович Владислав (Чернігівська обл.).

Бронзова медаль у спортсмена з Дніпропетровської області Кремлякова Владислава на дистанції 50 м на спині.

Сьогодні бронзовою медаллю завершила змагання команда тхеквондо. Вже завтра ця невеличка команда у складі двох спортсменок та тренера  повертаються на Батьківщину. Вітаємо переможницю Леванович Марію (Дніпропетровська обл.), яка виборола 3 місце у ваговій категорії 67 кг.

Також у доробку збірної перемога у змішаному парному розряді над командою Індії 2:1 (Такало Петро/Черноморова Софія), а у парному над командою Туреччини з рахунком 2:0 перемогла жіноча команди Губаньова Богдана, Черноморова Софія. У баскетбольної команди України яскрава перемога над збірною Тайвані з рахунком 81:35. Ну і у футболі команда України поступилась збірній Аргентини з рахунком 1:2 - це перша поразка нашої команди, і дуже віримо - остання!

Жіноча волейбольна команда, перемогла сьогодні команду Мексики з рахунком 3:0, з таким самим переможним рахунком чоловіки розтрощили команду Гани.

А у підсумку змагального дня 8 травня національна дефлімпійська збірна команда України виборола 39 золотих, 16 срібних та 22 бронзових, у сумі - 77 медалей!

Слава Україні! Переможем!!!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь