Об’єкти централізованого водовідведення в області обстежують за участі спеціалістів Держпродспоживслужби


Березень 31
12:11 2023

Тривають комісійні обстеження об’єктів централізованого водовідведення спеціалістами Держпродспоживслужби області спільно з представниками органів місцевого самоврядування. Зокрема фахівці обстежують трубопроводи для відведення стічних вод від будинків, споруд та зовнішні каналізаційні мережі з територій споживачів до систем централізованого водовідведення. В ході обстежень визначається стан очисних споруд, можливості знезараження стічних каналізаційних вод, з’ясовуються питання організації лабораторного контролю концентрацій та рівнів шкідливих факторів на зовнішній межі санітарно-захисної зони очисних майданчиків, перевіряється робота насосних станцій систем водовідведення. Особливо важливим є питання, чи не погіршується якість води в місцях водокористування при відведенні стічних вод у водні об'єкти.

Наразі під наглядом Держпродспоживслужби в області знаходиться 37 об’єктів централізованого водовідведення, які розміщені на території 24 територіальних громад. За 2022 рік обстежено 18 об'єктів водовідведення на територіях 12 громад (Кропивницька ТГ, Світловодська ТГ, Бобринецька ТГ, Долинська ТГ, Соколівська ТГ, Первозванівська ТГ, Великосеверинівська ТГ, Катеринівська ТГ, Маловисківська ТГ, Смолінська ТГ, Новомиргородська ТГ, Новоукраїнська ТГ), за 2021 рік – 19.

Порушення вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення на об’єктах централізованого водовідведення у 2022 році становили на 83,3% від загальної кількості обстежених об’єктів, за 2021 рік - на 63,2%. Не було зафіксовано порушень на 3 об’єктах централізованого водовідведення, які розміщені на територіях Світловодської ТГ, Первозванівської ТГ та Новомиргородської ТГ.

Органам місцевого самоврядування та керівникам об’єктів надано наступні пропозиції:

Виконання наданих пропозицій залишається на контролі Держпродспоживслужби області та органів місцевого самоврядування. До того ж на об’єктах централізованого водовідведення, де виявили порушення, будуть здійснені повторні комісійні обстеження.

Основною метою здійснення обстежень об’єктів централізованого водовідведення за участі спеціалістів Держпродспоживслужби є запобігання ускладненням санітарно-епідеміологічної ситуації на території області, забрудненню середовища життєдіяльності людей, а також вирішення питання щодо приведення об’єктів централізованого водовідведення у належний санітарно-технічний стан, відновлення та забезпечення ефективного сталого функціонування очисних споруд на територіях громад, організація та здійснення контролю за концентрацією шкідливих речовин на об'єктах довкілля (атмосферному повітрі, ґрунті, у водоймищах, що є джерелами водопостачання).

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь