Сенсація

Олександр Корнієнко: Один із пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського націлений на продовольчу безпеку


Жовтень 18
18:03 2024

Один із пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського націлений на продовольчу безпеку. Про це наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі з представницею Палати депутатів Національного Конгресу Аргентинської Республіки Ліліє Ламойне та представником від Аргентини в Парламенті країн Південного спільного ринку Іваном Дюбуа. 

Він також повідомив, що під час зустрічі сторони обговорили тему посилення міжпарламентської співпраці. Перший віцеспікер поінформував гостей, що під час розмови з Президентом парламентської групи дружби Україна – Аргентина Фернандом Іглесіасом, на полях Форуму 2000 розглянули можливість проведення спільних засідань між комітетами парламентів наших країн.

Окремо Олександр Корнієнко акцентував увагу делегації Аргентини на тому, що саме російський агресор своїми неспровокованими діями спричинив продовольчу кризу. «Один із пунктів Формули миру Володимира Зеленського якраз націлений на продовольчу безпеку. Це важливий аспект для забезпечення справедливого, всеосяжного та довготривалого миру», – наголосив він. 

У цьому ж контексті сторони відзначили, що спільним важливим завданням для обох країни є необхідність боротьби з російською пропагандою, яку ворог намагається поширювати світом. «Правда має перемогти», – підкреслив Олександр Корнієнко.

Під час зустрічі Перший віцеспікер також ознайомив співрозмовників з євроінтеграційним треком України, досягнуті успіхи у цьому питанні та наступні етапи, над якими працює Парламент України.

Насамкінець Олександр Корнієнко подякував за підтримку України та ухвалення резолюцій Аргентинським Парламентом в інтересах України. «Хоч ми так далеко за відстанню, але завжди відчуваємо вашу солідарність!» – наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю

«Підписано Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь