Переховували людей від дронів у гаражі: чергова пекельна евакуація з Красногорівки


Травень 21
18:20 2024

Це був лише один день з тисяч подібних, коли поліцейські ризикнули життям заради порятунку цивільних. Попри ближні бої та дронову атаку, спецекіпажу поліції разом з волонтерами вдалося врятувати 14 мешканців, а також з десяток собак і котів. 

Сьогодні вулиці, які ви бачите в репортажі, – вже в епіцентрі бойових дій, а все місто – у вогні, проте «Білі янголи» досі не полишають спроб вирвати людей з рук смерті.

У Красногорівці групі «Білий янгол», яка працює на Мар’їнському напрямку, довелося стикнутися з новою тактикою бою ворога та евакуйовувати людей під масованими ударами керованих авіабомб та FPV-дронів. І цього разу, поки тривала евакуація, росіяни обстріляли приватний сектор з безпілотників, залишивши обгорілі руїни будинків і автомобілів.

Інший виклик – відкритий степ, де евакуаційний транспорт – як на долоні у ворога. Здолати незахищений простір і залишитись живим можливо лише на швидкості 120 км/год та вище.

Коли окупант посилив натиск на місто, запит на виїзд від населення значно зріс. Щодня поліція евакуювала по 10-20 мешканців. Аби врятувати якнайбільше життів, «Білі янголи» залучили волонтерів та вивозили людей трьома екіпажами, кожен з яких робив по декілька рейсів на день. Керував гуманітарною місією начальник поліції Курахового Артем Щусь.

Евакуація відбувалася в два етапи: правоохоронці на броньованому мікроавтобусі забирали жителів з лінії фронту та швидко доставляли до імпровізованого «пункту збору», розташованого … в гаражі. Він також слугував укриттям від дронів. Тут жителів підхоплювали волонтери та везли вже до більш безпечних регіонів.

Саме в цьому гаражі поліцейські чули найстрашніші та найщемливіші історії.

«Я хочу додому, але додому вже не можна, - плаче жінка, - мене обстріляли, на городі – чотири прильоти, а поряд будинків взагалі немає».

«Це Кузя, йому пів року, він зі мною спить, як його кинути», - літній чоловік притискає до себе кота, а іншою рукою гладить собаку. Його рідні кажуть, що він відмовлявся евакуюватись без своїх тварин.

Зараз доступ у Красногорівку вкрай ускладнений, проте поліцейські при можливості намагаються врятувати тих, кого ще можна. У місті залишається близько 500 жителів.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь