Сенсація

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у круглому столі «ПДФО і Громади» та обговорив вплив змін на місцеві бюджети


Жовтень 24
21:00 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у круглому столі «ПДФО і Громади», присвяченому обговоренню змін у механізмі зарахування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та їхнього впливу на місцеві бюджети.

«Цей захід є надзвичайно важливим для тих, хто безпосередньо займається питаннями місцевого самоврядування. Представники громад давно чекали на таку зустріч, щоб обговорити фіскальні ризики та знайти оптимальні рішення», – зазначив Олександр Корнієнко під час свого виступу.

Перший віцеспікер нагадав, що Кабінет Міністрів України затвердив План заходів із реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на період 2024–2027 років. Цей план включає аналіз існуючої системи та розробку нових пропозицій для вдосконалення механізму зарахування ПДФО за місцем проживання платника.

«Ми повинні обговорювати всі можливі фіскальні ризики та шукати рішення, аби забезпечити стійкість місцевих бюджетів. Особливо це важливо в умовах викликів, пов’язаних із євроінтеграційними процесами», – підкреслив він.

Експерти програм «ULEAD з Європою» та «Polaris» провели моделювання, щоб оцінити, як зміни у зарахуванні ПДФО можуть вплинути на податкову спроможність територіальних громад. Дослідження базується на офіційних даних та результатах репрезентативного опитування мешканців громад.

«Цей захід є тим, що нам потрібно для визначення подальших кроків у вдосконаленні механізму зарахування ПДФО. Спільно ми зможемо виробити рішення, які підтримають громади й забезпечать фінансову стабільність на місцях», – підсумував Олександр Корнієнко.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: «Працюємо у Харкові. Основні акценти - підготовка до опалювального сезону та ймо...

Прочитайте повну статтю

Запрацювала ''гаряча лінія'' для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з рейдерством чи ко...

Прочитайте повну статтю

Водойми Одещини та Сумщини поповнилися понад 3 млн рибин

Прочитайте повну статтю

Робоча зустріч з суб’єктами рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Експертне обговорення: стан та перспективи розвитку секторів аквакультури і рибництва в умовах...

Прочитайте повну статтю

“Ведмедики у сосновому лісі” та “Кримський аромат”: частину колекції Картин медведчука оцінено...

Прочитайте повну статтю

Механізм ERA у $50 млрд створює прецедент. росія починає платити за злочини проти України: Серг...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з депутатом Парлам...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь