Перший заступник Голови Верховної Ради України взяв участь в засіданні Наглядової ради Вищої школи публічного управління


Липень 10
18:03 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко як член Наглядової ради Вищої школи публічного управління долучився до засідання, де було представлено результати роботи за перше півріччя 2024 року.

На початку свого виступу він зазначив: “Вища школа стає хабом по розвитку публічних службовців — це однозначно перевага в масштабі сучасних викликів”.

Під час засідання Перший віцеспікер наголосив на важливості підвищення кваліфікації не лише державних службовців, але й працівників органів місцевого самоврядування, зокрема старост. Він підкреслив, що вже досягнуто значного прогресу за останні півроку, і це свідчить про ефективність програм перекваліфікації.

Окремо була порушена тема співпраці з міжнародними партнерами, зокрема з країнами Європейського Союзу, які готові підтримати розвиток публічної служби в Україні. Одним з ключових аспектів такої співпраці є покращення іноземних мов та практичних знань у сфері європейського права. “Також треба працювати над освітою в напрямку європрава і євроінтеграції”, — додав він.

“Один з критеріїв набуття членства України в ЄС — це якраз готовність публічного врядування до цього. Важливо співпрацювати з U-LEAD та відповідними проєктами, підвищувати спроможності, зокрема завжди говоримо про володіння мовами. Але наступний рівень –  європейське право. І не академічне, а практичне”, — наголосив Перший віцеспікер.

Крім того, він підкреслив важливість надання технічної допомоги з боку міжнародних партнерів, особливо в контексті євроінтеграції.

Також на обговорення було винесено питання розвитку місцевого самоврядування. Перший віцеспікер акцентував на необхідності збільшення кількості менеджерів, які здатні формувати та подавати заявки на міжнародні проєкти. За словами Олександра Корнієнка, це дозволить громадянам України активніше брати участь у міжнародних конкурсах та проєктах.

На завершення засідання політик закликав активізувати зусилля з пошуку нових програм та можливостей для розвитку нового покоління публічних службовців, зокрема через співпрацю з Європейським Союзом та іншими міжнародними партнерами. “Партнери пообіцяли, що підтримають нас технічними проєктами. Тому я закликав активізовувати роботу як з тими, хто вже підтвердив нашу підтримку, так і шукати можливості участі в інших програмах”, — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь