Продавали електроенергію держустановам за завищеними цінами, чим завдали 67 млн грн збитків - повідомлено про підозру підприємцю


Травень 16
15:04 2024

За процесуального керівництва прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору приватного товариства у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2021-2022 роках одна із установ Держаного агентства водних ресурсів України уклала договір з київським підприємством на постачання електроенергії для забезпечення водою потреб населення, промисловості, та на зрошення земель в Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях. Також у договорі йшлося про виконання санітарно-компенсаційних попусків в р. Сіверський Донець для підтримання нормального еколого-гідрологічного режиму.

Директор приватного товариства закуповував електроенергію на Українській енергетичній біржі за ринковою ціною. В подальшому за вдвічі завищеною вартістю він реалізовував її на об’єкт установи Держагентства водних ресурсів України, попередньо домовившись про угоду з представниками держустанови.

Різницю отриманих коштів переводили на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності». Платежі здійснювалися без формування ПДВ з метою їх не відображення в податковій звітності та маскування своєї діяльності перед контролюючими органами. В подальшому ці кошти переводились в готівку та передавались підозрюваному за вирахуванням декількох відсотків за послуги «конвертації».

Проведеною товарознавчою та економічною експертизами встановлено нанесення державі 67,2 млн грн збитків.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн грн.

Слідство триває, встановлюється причетність до злочину службових осіб Держаного агентства водних ресурсів України.

Досудове розслідування здійснюється СВ УП в метрополітені ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь