Публічна дипломатія є засобом формування стійкості України до гібридних загроз та ефективним інструментом просування позитивного іміджу нашої держави у світі


Грудень 07
21:01 2021

7  грудня 2021 року  перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь у Першому міжнародному форумі стратегічних комунікацій  «Kyiv Stratcom Forum», метою якого є обмін досвідом у сфері розбудови стійкості до дезінформації.

Еміне Джапарова зазначила, що за роки протидії російським гібридним загрозам наша держава здобула чималий досвід в цій сфері. «Ми активно використовуємо як інструменти класичної дипломатії, серед яких взаємодія з партнерами в рамках регіональних й глобальних мереж щодо зміцнення стійкості, у т.ч. Кримської платформи, Люблінського трикутника, Асоційованого тріо, так і засоби «м’якої сили», які дозволяють ефективно просувати за кордоном власні наративи – історії успіху України». 

Перша заступниця міністра, зокрема, зазначила, що команда МЗС на чолі з Міністром Дмитром Кулебою розробила та затвердила Комунікаційну стратегію та Стратегію публічної дипломатії, запустила перший іншомовний офіційний сайт про Україну Ukraine.UA (наразі вже функціонують його версії 6 найпопулярнішими іноземними мовами), а також офіційні англомовні сторінки України у соцмережах «Фейсбук» та «Інстаграм», які стрімко зростають у популярності. Вона також відзначила активну роль «Українського інституту» - єдиної в державі профільної установи у сфері культурної дипломатії.

Еміне Джапарова також наголосила, що «наш унікальний ресурс, якого немає РФ і який створює для нас додану вартість у протистоянні спробам поширювати дезінформацію – це здатність об’єднувати зусилля як з нашими міжнародними партнерами, так і з громадянським суспільством у розбудові стійкості та поширенні правди засобами публічної дипломатії». 

У цьому зв’язку вона наголосила, що Стратегія публічної дипломатії – це практичний документ про прикладні речі, який передбачає реалізацію задач за сімома напрямами – культурна, економічна, експертна, кулінарна, науково-освітня, спортивна та цифрова дипломатія. «Кожному з цих напрямів приділена окрема вагома увага і дипломатів, і експертів, які працюють з МЗС», наголосила перша заступниця міністра.

Довідково: міжнародний форум стратегічних комунікацій  «Kyiv Stratcom Forum» - захід Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України, організований у партнерстві з телеканалом «ДОМ».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь