Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 12 від 13 лютого 2024 року


Лютий 13
18:21 2024

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів Ради: Г.Усик,  Ю.Бокова, Т.Бондаренко, С.Бурлаков, О.Кандзюба, О.Кваша, А.Котелевець,  Д.Лук’янов, Р.Маселко, О.Мельник, М.Мороз,  І.Плахтій, О.Попікова, В.Саліхов, О.Сасевич.

1. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ГОРДІЙЧУК Наталії Олексіївни на посаду судді Рівненського міського суду Рівненської області.

2. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ФОРОЩУК Світлани Анатоліївни на посаду судді Старобільського районного суду Луганської області.

3. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ДАНЧУКА Віталія Валерійовича на посаду судді Лугинського районного суду Житомирської області.

4. Вища рада правосуддя вирішила перевести суддю Вищого господарського суду України ПОЛІЩУКА Володимира Юзефовича на посаду судді Північного апеляційного господарського суду.

5. Вища рада правосуддя вирішила перевести суддю Вищого господарського суду України ПАНОВУ Ірину Юріївну на посаду судді Західного апеляційного господарського суду.

6. Вища рада правосуддя вирішила відрядити суддю Господарського суду Херсонської області ПРИГУЗУ Павла Дмитровича до Господарського суду Закарпатської області строком на 1 (один) рік із 26 лютого 2024 року. Доручити Державній судовій адміністрації України здійснити перерозподіл видатків між судами.

7. Вища рада правосуддя вирішила  відрядити суддю Бердянського міськрайонного суду Запорізької області КОШЕВУ Олену Анатоліївну до Жовтневого районного суду міста Запоріжжя для здійснення правосуддя строком на 1 (один) рік із 26 лютого 2024 року. Доручити Державній судовій адміністрації України здійснити перерозподіл видатків між судами.

8. Вища рада правосуддя вирішила рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 5 серпня 2019 року № 226дп-19 про притягнення прокурора Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області БЕХА В’ячеслава Павловича до дисциплінарної відповідальності та накладення на нього дисциплінарного стягнення у виді звільнення з посади в органах прокуратури залишити без змін з мотивів, викладених у цьому рішенні. Рішення Вищої ради правосуддя може бути оскаржене в порядку, передбаченому статтею 54 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

9. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ЯКИМЕНКО Марину Миколаївну з посади судді Вінницького апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

10. Вища рада правосуддя вирішила звільнити СОЛОДКОВА Андрія Андрійовича з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у зв’язку з поданням заяви про відставку.

11. Вища рада правосуддя ухвалила зупинити розгляд заяви ГРИГОРОВИЧА Павла Олександровича про звільнення з посади судді Окружного адміністративного суду міста Києва у відставку.

12. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ОСТАПЧУК Ларису Вячеславівну з посади судді Рівненського районного суду Рівненської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

13. Вища рада правосуддя вирішила звільнити КОШІЛЬ Наталію Михайлівну з посади судді Катеринопільського районного суду Черкаської області за власним бажанням. 14. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ІВАНЕНКО Яну Леонідівну з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

15. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ШЕРЕМЕТЬЄВУ Людмилу Антонівну з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва у зв’язку з поданням заяви про відставку.

16. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ГАВРИЛЮК Світлану Михайлівну з посади судді Жовтневого районного суду міста Харкова у зв’язку з поданням заяви про відставку.

17. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ХАРЧЕНКО Світлану Василівну з посади судді Київського окружного адміністративного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

18. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ШУМСЬКУ Олесю Володимирівну з посади судді Софіївського районного суду Дніпропетровської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

19. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ЗУБАРА Валентина Васильовича з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у зв’язку з поданням заяви про відставку.

20. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ШВЕЦЯ Віктора Володимировича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

21. Вища рада правосуддя вирішила ухвалити звернення до Кабінету Міністрів України. Оприлюднити звернення на вебсайті Вищої ради правосуддя. Надіслати копію звернення до Кабінету Міністрів України. 

Вища рада правосуддя не включила до порядку денного розгляд: клопотання судді Кузнецовського міського суду Рівненської області МАЛКОВА Валерія Володимировича про поновлення строку для оскарження рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 грудня 2023 року № 1327/1дп/15-23 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді; матеріалів щодо звільнення АНДРІЄНКО Ганни Вячеславівни з посади судді Октябрського районного суду міста Полтави у зв’язку з поданням заяви про відставку;  матеріалів щодо звільнення МАЛАШИНОЇ Юлії Богданівни з посади судді Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області за власним бажанням.  

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Техніка, що рятує»: ДСНС показали як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

Прочитайте повну статтю

Сміливі та відважні, впевнені та вмотивовані, з втомою, але з надією...

Прочитайте повну статтю

На ящиках з-під зброї для бійців «Сталевого кордону» митці написали ікону із зображенням Арханг...

Прочитайте повну статтю

Коли світлини світлі. Фоторепортаж «Бойові медики-прикордонники»

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку мінометники бригада «Гарт» завдають ударів по загарбниках

Прочитайте повну статтю

Били бомбами та дронами: за добу росіяни поранили трьох мешканців Донеччини

Прочитайте повну статтю

Херсонщина: через ворожі обстріли поранено шістьох людей, також є загиблий

Прочитайте повну статтю

Рятував поранених захисників в оточеному ворогом Маріуполі: історія командира повітряного судна...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь