Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 59 від 9 липня 2024 року


Липень 09
12:09 2024

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 13 членів Ради: Г.Усик, Т.Бондаренко, С.Бурлаков, О.Кандзюба, О.Кваша, А.Котелевець, Д.Лук’янов, Р.Маселко, О.Мельник, М.Мороз, І.Плахтій, В.Саліхов, О. Сасевич.

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ГИРИЧА Сергія Васильовича з посади судді Личаківського районного суду міста Львова у зв’язку з поданням заяви про відставку.

2. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БОРСУКА Петра Павловича з посади судді Апеляційного суду Волинської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному 8 березня 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №… за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактами, викладеними в повідомленні судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області СТУПАК Тетяни Сергіївни.

4. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному 6 червня 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № … за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактами, повідомленими суддею Дзержинського районного суду міста Харкова ТИМЧЕНКОМ Анатолієм Миколайовичем.

5. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Кандзюби Олега Володимировича – за повідомленням судді Вищого антикорупційного суду ШКОДІНА Ярослава Віталійовича;

Саліхова Віталія Валерійовича – за повідомленням судді Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області МІСЮРИ Катерини Володимирівни;

Усика Григорія Івановича – за повідомленнями судді Придніпровського районного суду міста Черкаси КОНСТАНТИНА Владислава Михайловича, судді Охтирського міськрайонного суду Сумської області ЯЦЕНКО Наталії Георгіївни.

6. Вища рада правосуддя ухвалила відмовити в задоволенні заяви судді у відставці ГУМЕНЮКА Василя Івановича про виправлення описки в рішенні Вищої ради правосуддя від 28 лютого 2023 року  № 154/0/15-23 про звільнення Гуменюка Василя Івановича з посади судді Верховного Суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

7. Вища рада правосуддя ухвалила відмовити в задоволенні заяви судді у відставці КАНИГІНОЇ Галини Володимирівни про виправлення описки в рішенні Вищої ради правосуддя від 21 лютого 2023 року № 90/0/15-23 про звільнення Канигіної Галини Володимирівни з посади судді Верховного Суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

8. Вища рада правосуддя ухвалила виправити описку, допущену в рішенні Вищої ради правосуддя від 2 липня 2024 року № 2006/0/15-24, виклавши третій абзац описової частини на сторінці 1 наступного змісту: «Пасічник Світлана Сергіївна, громадянка України, ____ року народження. Указом Президента України від 18 листопада 1998 року № 1271/98 призначена на посаду судді арбітражного суду Житомирської області строком на п’ять років. Постановою Верховної Ради України від 4 березня 2004 року № 1591-IV обрана на посаду судді Житомирського апеляційного господарського суду безстроково. Постановою Верховної Ради України від 13 січня 2011 року № 2935-VI обрана на посаду судді Житомирського апеляційного адміністративного суду. Постановою Верховної Ради України від 16 жовтня 2012 року № 5447-VI обрана суддею Вищого адміністративного суду України. Указом Президента України від 10 листопада 2017 року № 357/2017 призначена на посаду судді Верховного Суду у Касаційний адміністративний суд.».

9. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків за спеціальним фондом державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», 2271 «Оплата теплопостачання», 2272 «Оплата водопостачання і водовідведення», 2273 «Оплата електроенергії»,  2274 «Оплата природного газу», 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг», 2730 «Інші виплати населенню», 2800 «Інші поточні видатки» в розрізі судів, Державної судової адміністрації України та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України згідно з додатком «Пропозиції щодо перерозподілу видатків за спеціальним фондом державного бюджету» до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 1 липня 2024 року № 11-13599/24.

Копію рішення надіслати до Державної судової адміністрації України.

Вища рада правосуддя не включила до порядку денного питання про:

розгляд скарги Котка Івана Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 січня 2024 року № 202/2дп/15-24 про відмову у притягненні судді Ічнянського районного суду Чернігівської області КАРАПИШ Тетяни Володимирівни до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження;

затвердження висновку члена Вищої ради правосуддя Мороза Миколи Володимировича про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленнями голови Васильківського міськрайонного суду Київської області КОВБЕЛЯ Максима Миколайовича.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь