Родини захисників Маріуполя просять про допомогу з евакуації українських військових з заблокованого росіянами заводу Азовсталь


Травень 14
17:10 2022

Родичі захисників Маріуполя вчергове звернулися до світових лідерів, а також зробили звернення до лідера Китаю Сі Цзіньпіна з проханням допомогти врятувати бійців, витягнути їх з оточеного російськими військовими меткомбінату «Азовсталь» через процедуру екстракції.

«Ми віримо, що сильний і благородний Китай здатний приймати нелегкі рішення в імʼя блага, адже стоїть на сторожі цінностей. Ми просимо вельмишановного Сі Цзіньпіна проявити велику любов, велику турботу про світові цінності, долучитися до порятунку захисників Маріуполя», – звернулася до лідера КНР Сі Цзиньпіна дружина одного з бійців Наталка Зарицька.

Дружина ще одного захисника, військовослужбовця морської піхоти, зазначила, що третьою країною, куди могли б вивезти людей з Азовсталі, може бути Туреччина. Президент Реджеп Ердоган не проти. Якщо лідер КНР долучиться до процесу евакуації українців, то увійде в історію як людина, що боролася за демократію та світові цінності. На Азовсталі всі захисники мають поранення – важкі або середні. До бою не йдуть тільки ті, хто не може рухатися.

Інна Піковець, дружина воїна-прикордонника, подякувала президенту Туреччини Реджеп Ердогану та звернулася до лідера Китаю.

«Я дружина прикордонника, який зараз також знаходиться на заводі «Азовсталь» і разом з іншими бійцями боронить як нашу країну, так і демократію в усьому світі і всю Європу. Ми дуже вдячні президенту Туреччини, що він готовий прийняти наших воїнів – наших хлопців, наших дівчат – наших захисників, до своєї країни, але наголошу, що ми звертаємося зараз саме до Сі Цзиньпіна, який може долучитися до цього процесу, стати перемовником в цьому процесі. Що отримаємо ми? – ми отримаємо своїх рідних, які будуть врятовані з цього пекла, що отримає Китай? – Китай увійде в світову історію як країна, яка врятувала людей, яка врятувала демократію, яка допоможе врятувати мир».       

Нагадаємо, росіяни не дають вивезти з території підприємства навіть поранених та загиблих бійців. Україна просить обміняти людей із важкими пораненнями на військовополонених росіян. Поки що мова йде про евакуацію 60 людей, стан яких важкий.

Посередництво в евакуації українців з Азовсталі пропонували кілька країн, зокрема Туреччина та Греція, однак росіяни не погоджуються на пропоновані умови.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь