"Розраховуємо на подальшу практичну взаємодію з нашими відданими шведськими партнерами" - Іванна Климпуш-Цинцадзе


Вересень 30
12:03 2024

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з головою Секретаріату з відбудови та розвитку України Департаменту Східної Європи та Центральної Азії МЗС Швеції Генріком Норбергом та послом із особливих доручень цього Секретаріату Ельзою Хастад.

На обох зустрічах говорили про практичну допомогу Україні з боку Швеції щодо європейської інтеграції. «Я озвучила наші очікування від найближчого розвитку подій в рамках скринінгу, сподіваємось на відкриття кластерів перемовин», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Швеція реалізувала ініціативу зі створення групи радників високого рівня від Нордично-Балтійської вісімки. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС подякувала і наголосила на важливості цієї ініціативи: «Ці люди допомагають і вже долучені до скринінгових процедур в рамках різних глав по яких ведеться оцінка українського законодавства, процедур і систем на відповідність європейським».

Також на зустрічі йшлося про необхідність спільного підходу і бачення того, яку цінність і додану вартість Україна принесе в Європейський Союз. «Це для нас спільне завдання - правильно вести цю комунікаційну кампанію, щоби далі продовжити підтримку розширення Європейського союзу. Але також говорили про те, наскільки важлива чесна, ґрунтовна комунікація всередині України стосовно термінів нашого вступу та тих складних рішень, які доведеться ухвалювати, щоби бути взаємосумісними з європейськими державами, щоб бути сильним членом Європейського Союзу», - сказала голова Комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що обговорили і конкретні програми підтримки уряду і парламенту України: «Як зміцнити нашу інституційну спроможність, для того щоб Україна не лише могла ефективно пройти шлях до членства, а й бути справді потужним членом ЄС. Розраховуємо на подальшу практичну взаємодію з нашими відданими шведськими партнерами. Вони зацікавлені в тому, щоб Україні все вдалося». Шведські колеги поінформували, що їхній уряд щойно вніс пропозицію про надання на найближчі роки близько 500 мільйонів євро щорічно для цивільних потреб України, зокрема й підтримки євроінтеграційного шляху. «Я сподіваюся, ми знайдемо найефективніші шляхи використання цієї важливої і щедрої допомоги наших партнерів», - сказала Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ворожа примусова паспортизація на ТОТ — один із доказів порушення прав людини

Прочитайте повну статтю

Які зміни чекають на водіїв через новий закон про автоцивілку?

Прочитайте повну статтю

Як зареєструвати народження дитини: що потрібно знати батькам

Прочитайте повну статтю

Чергова нічна атака ворога на столичний регіон

Прочитайте повну статтю

Наслідки чегових обстрілів на Сумщині - 9 людей поранено

Прочитайте повну статтю

Двоє людей загинули та троє отримали поранення внаслідок ударів росії по Донеччині

Прочитайте повну статтю

«Якщо навіть ніхто в тебе не вірить – завжди йди вперед»: історія найтитулованішої української...

Прочитайте повну статтю

Завершився чемпіонат України зі спортивної ловлі риби фідером: тріумфували запорізькі спортсмен...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь