Руслан Стефанчук: ми будемо робити все для того, щоб весь світ знав, що Крим – це Україна, Крим має право на свою думку, а кримськотатарський народ має право жити у своїй власній домівці


Жовтень 23
15:00 2024

Про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час відкриття заходу «Депортація кримськотатарського народу 1944: від визнання геноциду до відновлення прав кримськотатарського народу у складі Української Держави», який відбувся напередодні Третього Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи.

У вітальному слові Спікер українського Парламенту зазначив, що Україну і Латвію в історичному контексті поєднує те, що сьогодні відбувається в Україні. «Не потрібно детально пояснювати латвійським колегам те, що нині відбувається в Україні. Ми разом це неодноразово переживали, це повторювалось у нашій історії. Подібне відбувалось не лише в Україні, чи Латвії, це відбувалось в усіх країнах, які колонізувала російська федерація», – зазначив Руслан Стефанчук.

Саме тому, наголосив він, є прикметним, що Третій Парламентський саміт відбувається саме у Ризі, столиці країни, народ якої зазнав репресій, як і кримський народ, який пережив депортацію у 1944 році.

«Факт депортації, факти приниження гідності, нівелюючи людяність, заперечуючи право бути нацією – все це приклади того, як поводиться росія. І не йдеться лише про Україну чи кримськотатарський народ, їх мета поневолити всі народи та відродити російську імперію, яку вони хочуть назвати «радянський союз 2.0», – наголосив Голова Верховної Ради України.

Саме тому, на його переконання, усі партнери повинні об’єднатися і робити все для того, щоб росія програла у війні проти України.

Захід «Депортація кримськотатарського народу 1944: від визнання геноциду до відновлення прав кримськотатарського народу у складі Української Держави» присвячений депортації кримськотатарського народу в 1944 році та шляхам відновлення прав кримських татар у незалежній Україні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Павліченко взяла участь у форумі «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненавис...

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і семеро поранених за добу – наслідки російських ударів по мирних жителях Донеччи...

Прочитайте повну статтю

Внаслідок обстрілів Харківщини є загиблі та поранені

Прочитайте повну статтю

Полювання на осіннього красеня: спінінгова риболовля на головня

Прочитайте повну статтю

Про перешкоди на шляху передачі меліоративних систем організаціям водокористувачів

Прочитайте повну статтю

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду заяв уточнять

Прочитайте повну статтю

Круглий стіл» у Вінниці

Прочитайте повну статтю

Про результати роботи «гарячої лінії» Міграційної служби Житомирської області за 9 місяців 2024...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь