У Комітеті з питань економічного розвитку вдячні закордонним партнерам за міжнародну донорську конференцію, у ході якої зібрано 6,5 млрд. доларів для України


Травень 07
13:28 2022

Внаслідок війни, розв’язаної Російською Федерацією проти України, економіка нашої країни зазнає колосальних втрат. За словами Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля, наші збитки – інфраструктурні, економічні, людські - надвисокі, понад 600 млрд. доларів прямих збитків. Понад 12 млн. українців залишили свої домівки через військові дії, понад 5 млн. українців вимушені шукати притулок за кордоном, а третина українського бізнесу зупинилась.

Та вже сьогодні Україна спільно з міжнародними партнерами напрацьовує кроки з відновлення української економіки.

Міжнародна донорська конференція, яка відбулася 5 травня у Варшаві, ще раз показала потужну підтримку України цивілізованими країнами світу та додала впевненості у перемозі та швидкому відновлені країни у післявоєнний період.

Ініціаторами заходу виступили Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон. Донорська конференція покликана залучити міжнародне співтовариство, з метою дати можливість донорам з інших куточків світу продемонструвати солідарність із Україною.

Під час свого виступу Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібен стратегічний план міжнародної підтримки України - сучасний аналог "плану Маршалла". "Це гроші, технології, фахівці і можливості зростання, необхідні для повернення до мирного життя, модернізації та соціальний розвиток. Це буде інвестиція у стабільність всієї Центральної та Східної Європи… Відбудова України має стати таким же історичним прикладом з нашого часу, як і відбудова європейських країн після Другої світової" - наголосив В.Зеленський.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель вважає, що донорська конференція та початок дії трастового фонду солідарності з Україною стане відправною точкою для європейського плану Маршалла для України.

Говорячи про відновлення повоєнної України, Президент Європейської Ради також зазначив, що "мета не в тому, щоб відновити Україну минулого". "Мета - побудувати сучасну, процвітаючу, спрямовану у майбутнє Україну. Це означає, наприклад, що коли буде відновлення інфраструктури, її важливо відновлювати відповідно до потреб майбутнього, зважаючи на зміну клімату, цифрову трансформацію світу і ті проблеми, з якими ми стикаємося в ЄС та з якими стикається весь світ".

У Комітеті з питань економічного розвитку вдячні закордонним партнерам за організацію та проведення міжнародної донорської конференції, яка вже зібрала 6,5 млрд доларів для України, і зазначають, що створення Трастового Фонду солідарності з Україною в довгостроковій перспективі стане основою для відбудови вільної та демократичної України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь