Україна прагне, аби потенційні інвестори почувались у нашій країні впевнено, комфортно та захищено, — Денис Шмигаль на бізнес-форумі


Грудень 08
19:01 2021

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович 8 грудня відкрили українсько-хорватський бізнес-форум у Києві.

«Проведення сьогоднішнього заходу є надзвичайно важливим сигналом й інструментом стимулювання економічної співпраці між Україною та Хорватією. А також дає поштовх розвитку контактам між бізнесами й нашими торгово-промисловими палатами», — наголосив Денис Шмигаль.

Як відзначив очільник українського Уряду, Україна прагне, аби потенційні інвестори почувались у нашій країні впевнено, комфортно та захищено. Для цього в Україні активізований процес трансформації економіки, ринкових перетворень і зменшення ролі держави в економічній діяльності.

«Торік ми активізували приватизацію державних підприємств. На сьогодні є низка вдалих прикладів. Приватизація відбувається на відкритих аукціонах, і я запрошую інвесторів з Хорватії також брати участь у приватизаційних процесах. Це розвиває нашу економіку та є важливою реформою на шляху європейської інтеграції», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль зауважив, що за 2020-2021 роки держава отримала 8,1 млрд грн від приватизації, тоді як за 2013-2019 роки ця сума становила 6,5 млрд грн.

За словами Глави українського Уряду, Україна також активізувала інструмент державно-приватного партнерства. Зокрема, є приклади успішної концесії портів, а також готується будівництво концесійних автобанів. Денис Шмигаль додав, що Хорватія може стати яскравим прикладом для України в будівництві швидкісних автодоріг.

«Продовжується активна підготовка й підписання угод про розподіл продукції в газовидобувній галузі. Наш наступний крок — це угоди про розподіл продукції у галузі критичної сировини. Україна сьогодні є членом альянсу критичної сировини в Європейському Союзі. У цю сферу ми також запрошуємо інвесторів, які зацікавлені в розвитку видобування й переробки», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Ще одним важливим проектом, який сприяє розвитку інвестиційної інфраструктури, як зауважив Денис Шмигаль, є мережа індустріальних парків. За його словами, Україна сьогодні створила мережу з 52 індустріальних парків й буде активно продовжувати її розвивати.

«Держава також інвестуватиме кошти в заходи з енергоефективності. Згідно з ініційованою Президентом України програмою, вже наступного року планується термомодернізація 5 тисяч багатоквартирних будинків», — зауважив очільник Уряду України.

Також Денис Шмигаль наголосив на активній цифровізації державної сфери та спрощенні надання адміністративних послуг.

«Український Уряд ставить у пріоритеті європейську інтеграцію нашої країни і відповідно співробітництво з країнами Європейського Союзу. Ми зацікавлені у імплементації найкращих європейських правил, які дозволять іноземним компаніям вигідно та впевнено інвестувати в Україну», — резюмував Прем’єр-міністр України.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович під час форуму зазначив, що сьогодні представники хорватського бізнесу бачать потенціал України та інтенсивність двосторонніх відносин. Він додав, що підприємці бачать, як влада України пришвидшила реформи та врегулювала правову систему. За його словами, це дає гарантію безпеки та надійності їхніх інвестицій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Олександр Карабиць: «Авто, ввезені як гуманітарна допомога, можна ставити на державний облік, а...

Прочитайте повну статтю

Донеччина: У Костянтинівській громаді триває евакуація родин з неповнолітніми (Відео)

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Один із пріоритетів для МВС є надання якісної освіти у відомчих навчальних закладах

Прочитайте повну статтю

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь