В Україні планують створити Центр з організації гуманітарного розмінування, — Богдан Драп’ятий


Березень 30
12:28 2023

Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині Новини». 

«Сьогодні близько 30 % території нашої держави забруднено вибухонебезпечними предметами, а це 174 тисячі квадратних кілометрів. Тому органи Міністерва внутрішніх справ України — ДСНС України, Національна поліція, Національна гвардія — долучені до процесу розмінування наших територій», — зазначив заступник Міністра.

Він поінформував, що органи системи МВС виконують два типи розмінування: оперативне та гуманітарне. Оперативне здійснює Національна поліція разом із ДСНС після деокупації територій, де необхідно якомога швидше відновити життя відповідного регіону, діяльність об’єктів критичної інфраструктури, транспорту та екосистеми. Гуманітарне розмінування — планове. До цього процесу долучені ДСНС, Національна поліція, Міноборони, а також приватні неурядові оператори з гуманітарного розмінування. 

Також Богдан Драп’ятий розповів про плани щодо створення Центру з організації гуманітарного розмінування: «Цей процес [розмінування] є надзвичайно довготривалим і складним.Наразі функціонує міжвідомча робоча група, яку очолює Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко, де було прийнято рішення про необхідність створення Центру з організації гуманітарного розмінування. Він координуватиме всі органи для ефективного здійснення розмінування нашої території».

На питання журналіста щодо часу, який знадобиться для розмінування українських територій, Драп’ятий відповів, що це буде відомо лише після перемоги України і відновлення кордонів до 1991 року.

«Ми знаємо наші сили, спроможності та наші потреби. З початку повномасштабної війни підрозділи ДСНС та Національної гвардії України розмінували 1 тисячу квадратних кілометрів, знешкодили та нейтралізували близько 520 тисяч вибухонебезпечних предметів… Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, які вже надають відповідну технічну допомогу для гуманітарного розмінування», — наголосив заступник Міністра.

Департамент комунікації

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь