Віцеспікерка Парламенту Олена Кондратюк взяла участь у XXXIII конференції «Європа Карпат» у Польщі


Травень 14
19:01 2022

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, повертаючись із робочої поїздки до країн Балтії, взяла участь у ХХХІІІ конференції «Європа Карпат» у Красічині, Польща. 

Віцеспікерка зазначила, що разом із Віцемаршалком Сейму Польщі Ришардом Терлецьким, депутатом Сеймасу Литви Емануелісом Зінгерісом та учасниками дискусії «Війна в Україні» обмінялася думками щодо об’єднання зусиль європейської спільноти задля прискорення перемоги України над російським агресором. 

«Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН та при ухваленні рішень щодо розширення Євросоюзу», — наголосила Олена Кондратюк та додала, що Україна очікує на винятково позитивне рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС на саміті 23-24 червня. «Бо скільки ще ми, українці й сталеві, незламні захисники «Азовсталі» та наші Збройні Сили України, маємо доводити, що гідні бути європейцями, захищаючи кордони і мирне небо вільної Європи», — акцентувала Заступниця Голови Парламенту. 

Олена Кондратюк також подякувала Польщі, яка з перших днів масштабного вторгнення відкрила свої серця та прихистила мільйонів українців. «Польща продемонструвала, що між нашими країнами й народами дійсно немає жодних кордонів», — зауважила вона та додала, що Верховна Рада України високо цінує співпрацю з польським Сеймом та на рівні Парламентської асамблеї Україна-Польща. «Ми постійно відчуваємо цю підтримку та готовність допомагати», — зазначила Віцеспікерка. 

До того ж, під час свого виступу Олена Кондратюк акцентувала увагу на тому, що в України немає часу на очікування допомоги й рішень, які європейська та міжнародна спільнота мають невідкладно ухвалити. «Нам уже сьогодні потрібна наступальна зброя, яка дозволить перемогти рф на полі бою й примусити її виплатити репарації на відбудову України», — наголосила вона та зазначила, що збитки від російської агресії вже сягнули 600 мільярдів доларів.

«Водночас розраховуємо на активну участь європейських країн, зокрема, і Польщі у відбудові нашої країни. Вдячні за проведену у Варшаві конференцію, яка зібрала 6,5 мільярда доларів. Віримо, що це лише початок», — зазначила Олена Кондратюк.

«Маємо разом перемогти та добитися невідворотного покарання міжнародним трибуналом воєнних злочинців із рф і тих, хто вчиняє геноцид Українського народу», — резюмувала Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь