Відбулась онлайн-презентація цифровізації в’язниць у Великобританії за участі керівництва Мін’юсту


Червень 21
21:15 2024

Заступник Міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Сергій Орлов, заступник Міністра юстиції Олена Висоцька, представники Директорату цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Міністерства юстиції України, Державної установи «Центр пробації», Пенітенціарної академії України, Департаменту з питань виконання кримінальних покарань взяли участь в онлайн-заході, присвяченому презентації цифровізації тюрем у Великій Британії.

Захід відбувся в межах Меморандуму про цифрове співробітництво між Україною, Великобританією та Естонією.

Головна мета онлайн-зустрічі — обмін досвідом та пошук нових цифрових рішень для подолання існуючих викликів.

Присутні обговорили діджиталізацію системи виконання покарань, зокрема іноземні колеги поділились досвідом впровадження нових цифрових інструментів у своїй країні.

Так, були презентовані такі сервіси, як система контролю даних; Система онлайн резервування (бронювання) побачень із засудженими; облік правопорушників (еквівалент нашого Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту); легальне листування; Launchpad & Resettlement Passport – паспорт ресоціалізації та реабілітації засудженого, який допомагає полегшити життя після виходу з в’язниці, а також дає можливість отримувати індивідуалізовані поради та допомогу; освітні навички та презентація роботи (програми навчання та роботи у в’язниці, які допомагають ув’язненим в подальшому отримати роботу); сервіс управління ризиками та загрозами для забезпечення безпеки у в’язниці.

Також була представлена цифрова платформа - Launchpad programme, яка дозволяє ув’язненим за допомогою сучасних гаджетів (мобільний телефон, планшет, інформаційні кіоски тощо) застосувати цифрові послуги у своєму повсякденному житті, як то онлайн-запис на візити до лікарів, відвідування тренажерного залу тощо. Також ув’язнені отримують доступ до важливої ​​щоденної інформації зі своїх пристроїв, зокрема до новин і рахунків,  що сприяє їх ресоціалізації. 

Сергій Орлов у свою чергу поділився з присутніми досвідом розвитку цифрових технологій в системі ДКВС України. Зокрема він розповів про удосконалення системи прогнозування повторних кримінальних правопорушень – КАСАНДРА, розширення функціональних можливостей Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту та майбутні плани щодо цифровізації системи ДКВС. За словами заступника Міністра, минулого року Міністерство юстиції України провело пілотний проєкт з використанням штучного інтелекту. Пілот полягав в тому, щоб запровадити певні елементи штучного інтелекту у роботу інструменту  оцінки ризиків і потреб. Робота по цифровізації триває.

За результатами зустрічі сторони домовились продовжити взаємодію у сфері цифровізації системи виконання кримінальних покарань, визначити подальші конкретні кроки для впровадження цифрових технологій та провести в найближчий час наступну зустріч з метою їх обговорення.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь