Відбулася зустріч між Комітетом з питань економічного розвитку та Комітетом з питань промисловості та торгівлі Риксдагу Швеції


Жовтень 23
18:04 2024

21 жовтня 2024 року, у Комітеті з питань економічного розвитку відбулась зустріч з членами делегації Комітету з питань промисловості та торгівлі Риксдагу Швеції (Näringsutskottet), діяльність якого охоплює питання, пов'язані з промисловістю, торгівлею, енергетикою та економічною політикою Швеції.

Голова Комітету Дмитро Наталуха зазначив: «Швеція з перших днів війни, з 2014 року була надійним партнером та союзником України і кожного дня доводить нашу спільну дружбу і наше спільне майбутнє. Для нас дуже цінно мати нагоду поспілкуватися не лише про безпеку та оборону, а й про зміцнення наших економічних, торговельних і промислових зв’язків».

В свою чергу, Голова Комітету Риксдагу з питань промисловості та торгівлі Тобіас Андерссон наголосив: «Головною метою нашого візиту є зрозуміти як Швеція може допомогти Україні під час війни та представити шведські компанії, які є зацікавленими у співпраці на українському ринку і можуть сприяти відбудові. Звичайно шведська фінансова та військова допомога є суттєвою, однак торговельні відносини та інвестування є важливими поряд з тим, що держава і громадськість робить. Наразі ми маємо компанії, зацікавлені в тому, щоб розпочати роботу на українському ринку, ми сподіваємося що наш візит сприяє цьому рішенню».

Член Комітету Степан Кубів відзначив, що для України ця зустріч є дуже важливою, особливо в період досягнення стратегічних цілей – приєднання до Європейського Союзу та закінчення війни.

"Розуміючи історію відносин між нашими країнами, важливо наголосити на таких ключових позиціях:

Поглиблення і розширення співпраці у військовій та військово-промисловій сферах, у питаннях постачання зброї, обміну досвідом та модернізації збройних сил є дуже важливим для нас.

Швеція є одним з лідерів надання гуманітарної допомоги для України.

Залучення Швеції до Плану відновлення і розвитку України в межах ініціативи United24, в тому числі відновлення Херсонської області є дуже важливими аспектами.»

Представники обох комітетів обговорили сучасні виклики, які постали перед Україною та шляхи їх вирішення через впровадження новітніх технологій та інновацій.

Шведські партнери запевнили у своєму непохитному прагненні продовжувати надавати Україні необхідну допомогу на економічному та промисловому рівнях, що є критично важливим для відбудови нашої економіки та забезпечення технологічного розвитку. Особливу увагу було приділено можливостям спільної роботи над інноваційними проектами, які можуть сприяти модернізації промисловості та впровадженню високотехнологічних рішень.

Було зазначено, що перемогти агресора можна лише через посилення технологічної переваги та прогресивні рішення, що дають можливість впроваджувати ефективні інструменти протидії.

Підсумком засідання має стати поглиблення та розширення існуючої співпраці, зокрема у військово-промисловій сфері, в питаннях постачання зброї та обміну досвідом між країнами, налагодження тісних зв’язків для подальшого обміну думками щодо викликів сьогодення, допомога у сфері євроінтеграції та переговорів про членство України в ЄС, а також підтримка у створені системи балансів на рівні відносин з державами-членами ЄС.

Більш детальна інформація – на сайті Комітету:

https://komprompol.rada.gov.ua/news/main_news/76053.html

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь