Відбувся перший випуск слухачів Освітнього Хабу Хмельниччини


Травень 25
18:08 2022

Минулого тижня відбувся перший випуск слухачів Освітнього Хабу Хмельниччини. Переселенці з Харковської, Херсонської, Черніговської, Донецької, Луганської та інших областей України отримали базові практичні навички за затребуваними професіями.

«Ми ініціювали створення мережі Освітніх Хабів у західних областях України, куди тимчасово переїхали мільйони українців, а також за кордоном. Наразі Освітній Хаб Хмельниччини охоплює всю область, де внутрішньо-переміщеним особам безоплатно надають можливість отримувати робочі та IT-професії завдяки короткостроковим курсам у найкращих профільних державних і комерційних закладах освіти області. За перший місяць реалізації проєкту такою можливістю скористалися понад 16,5 тис. осіб», – повідомив Сергій Шкарлет.

Надання переселенцям працездатного віку можливості опанувати актуальні професії в умовах повномасштабної війни – одне з найважливіших завдань України, саме тому після першого випуску було оголошено другий набір.

«Наразі цікаву та корисну спеціальність можна обрати із 48 професій різного напряму: графічний і web-дизайнер, розробник сайтів, кухар, перукар, будівельник, електрик, швачка, флорист тощо», – повідомив координатор Освітнього Хабу Хмельниччини Станіслав Куценко.

Також в Освітньому Хабі Хмельниччини можна отримати 14 послуг: обрати за допомогою штучного інтелекту професію, оволодіти українською та англійською мовами, отримати психологічну та емоційну підтримку, підвищити рівень володіння найзатребуванішими навичками ХХІ століття (softskills), допомогу у будь-яких питаннях пов’язаних з освітою дітей тощо.

Новим напрямом діяльності став проєкт «Освітній Хаб. Діти», у межах якого реалізуються безоплатні курси робототехніки, дитячий онлайн-садок і різноманітні розвиваючи заняття.

Ознайомитися з роботою Освітнього Хабу Хмельниччини можна відвідавши онлайн-екскурсію, яку було створено в межах Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».

Нагадаємо, Сергій Шкарлет ознайомив Міністра закордонних справ Великої Британії з нагальними потребами української освіти і науки.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь