«Якнайбільше БК і погнали»: прикордонник «Marvel» навчить штурмувати окопи


Травень 16
18:14 2024

Прикордонник «Marvel» – з перших днів повномасштабного вторгнення воює в найгарячіших точках ведення активних бойових дій. До 24 лютого захоплювався полюванням. Війна внесла свої корективи й тепер він полює на ворога. Євген – штурмовик. У прикордонниках за покликом серця. Служив на рідній Одещині. В складі зведеного підрозділу від Могилів-Подільського загону добровольцем поїхав на Чернігівщину. Там, бувши гранатометником, прийняв свій перший бій. Згодом отримав бойове завдання у Донецькій області. Спочатку виконував розвідувальні місії, а коли, командир прийняв рішення іти на штурм, зголосився одним із перших. Разом з побратимами виганяв окупантів зі Старого Каравану, Щурового. Тоді сили українських захисників просунулися на 15 кілометрів у бік Лиману. Окупантів оточили, в паніці ті почали здаватися в полон.

–У мій перший вихід, ми стояли на спостережному пункті. О 4-й ранку почала працювати наша артилерія, після чого була команда йти на зачистку. Пам'ятаю перший близький контакт з противником. Коли переді мною почали сипалися хлопці, я впав у ступор. Хвала Богу, більш досвідчені зреагували, мене збили, потім пішли далі штурмувати. Це був один затяжний місячний штурм, – згадує прикордонник.

Далі, каже, все пішло по накатаній. Кваліфікацію здобував у ближніх боях з ворогом. У Лимані дістав поранення, був ризик здобути інвалідність та бійцівський характер переміг усі негаразди. Після реабілітації перевівся до лав Донецького прикордонного загону. У його складі тричі побував на навчаннях за кордоном. Двічі відвідував Велику Британію, раз – Німеччину. Там відточив свої вміння та удосконалив знання з тактики. Тепер Євген вчить молоде покоління тонкощам поведінки при штурмі. Команди віддає чітко та ясно. На полігоні інструктором захоплюються. Адже діє виважено і з розумінням власної справи.

– За кордоном нам дали потужну загальну базу, навчили тактики ведення боїв та поведінці в різних ситуаціях. А бойовий досвід дав розуміння, як правильно ці знання застосувати, – каже військовий.

Для майбутніх бійців в інструктора лише одне правило: «Якнайбільше БК і погнали». Кажуть бою без втрат не буває та він може навчити, як вижити та здолати противника.

Хочеш знати усі тонкощі? Приєднуйся до лав ДПСУ! Ми навчимо воювати й перемагати! Повір у себе! Разом ми звільнимо Батьківщину від ворога!

Ознайомся з вимогами до кандидатів: https://dpsu.gov.ua/ua/Podati-anketu-do-prikordonnih-zagoniv-novovgo-zrazka/

Обирай службу за мобілізацією або за контрактом.

Заповнюй анкету за посиланням: https://anketa-rec.dpsu.gov.ua/

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь