За підтримки Японії та ПРООН поліцейські отримали мобільні ДНК-лабораторії, спецавтомобілі та інше спецобладнання


Травень 15
18:20 2024

Церемонія передачі відбулася за участі заступника Міністра внутрішніх справ Василя Тетері, першого заступника Голови Національної поліції України — начальника Головного слідчого управління Максима Цуцкірідзе, Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє та Надзвичайниного і Повноважного Посла Японії в Україні Мацуди Кунінорі.

Передача техніки й обладнання відбулася в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною». Проєкт реалізується за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Уряду Японії. 

У цьому пакеті допомоги Національній поліції України було передано 26 автомобілів Volkswagen Crafter 35 L3H2 6MT, 12 мобільних ДНК-лабораторій та інше обладнання для посилення криміналістичних підрозділів поліції.

«Від імені Міністерства внутрішніх справ хочу подякувати урядові Японії, а також ПРООН в отриманні такої потужної міжнародної допомоги для Національної поліції. Це – ДНК-лабораторії, криміналістичні валізи, транспортні засоби. Це для нас плече підтримки – ми його відчуваємо», - наголосив заступник Міністра внутрішніх справ Василь Тетеря.

«Сьогоднішня допомога значно розширить наші можливості, сприятиме швидкому й ефективному документуванню воєнних злочинів, які ми фіксуємо, внаслідок збройної агресії. На жаль, у нас немає жодної точки на карті України, яка була б безпечною, тому ці автомобілі й лабораторії відправляться в кожен регіон нашої країни», - зазначив перший заступник Голови Національної поліції України — начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Своєю чергою Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє відзначив, що така співпраця дуже важлива: «Тому що ми віримо у верховенство права і справедливість. І обладнання, яке ми сьогодні надаємо, і автівки, вони відправляться по всій Україні, щоб забезпечувати верховенство права і справедливість».

Він подякував Послу, Уряду та народові Японії, а також зазначив, що в рамках проєкту 25 українських поліцейських-криміналістів пройшли спеціальне навчання в Японії, що значно підвищило їх фаховий та професійний рівень.

«Я щиро сподіваюся, що ці валізи-набори для криміналістів, і автівки, і той тренінг, який пройшли українські поліцейські, покращить роботу щодо встановлення справедливості і доказів злочинів у цій війні. Ми маємо працювати разом, щоб притягнути всіх воєнних злочинців до відповідальності», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі. 

Після офіційної церемонії вручення сертифіката на нову техніку й обладнання присутні мали неформальне спілкування з поліцейськими криміналістами, які розповіли, як на практиці вони використовують раніше передане  обладнання. 

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь